Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Volgende week is het Vaderdag en wat is er nou leuker dan je vader verrassen met een heerlijk ontbijtje? Liefde gaat immers door de maag (helemaal bij mannen ;-)) en met een zelfgemaakte maaltijd zit je altijd goed! Verras je vader daarom met deze heerlijke vegan zalm bagels. De zalm wordt gemaakt van tomaat en door de ui, kappertjes en kiemgroente krijgen deze bagels een lekkere pittige touch. Benieuwd naar het recept? Lees hier hoe je het zelf maakt! 

Ingrediënten
voor 4 personen
4 bagels
2 snoepkomkommers, in plakjes
1 verpakking (200 g) plantaardige roomkaas
½ rode ui, in halve ringen
40 g kappertjes
25 g kiemgroente
zout en peper

voor de vegan zalm
6 tomaten
1 norivel, versnipperd
2 el rijstazijn
1 el sojasaus

Bereidingswijze
1. Leg de tomaten in een hittebestendige schaal. Giet hier kokend water overheen en laat dit voor 60 seconden liggen of tot wanneer het velletje los begint te raken. Giet de tomaten af, spoel kort na met koud water en verwijder het velletje. Halveer de tomaten, verwijder vervolgens de zaadlijsten en snijd de tomaat in dunne reepjes.
2. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom en laat de reepjes tomaat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
3. Bereid de bagels volgens de instructies op de verpakking en laat even afkoelen.
4. Snijd de bagels doormidden en beleg met plantaardige roomkaas, de vegan zalm, komkommer, rode ui, kiemgroente en de kappertjes. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct.

Heb jij deze vegan zalm bagels gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie op het blog of op Facebook of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vaderdag recept: Vegan zalm bagel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time