Print Friendly, PDF & Email

Organiseer jij binnenkort een feestje en ben je op zoek naar wat inspiratie? Neem dan eens een kijkje in het nieuwe kookboek Van de plank. Dit boek is geschreven door Sabrina Fauda-Rôle en bevat zo’n 30 verschillende soorten borrelplanken. Voor iedere gelegenheid heeft Sabrina een plank samengesteld, vol met mooie en lekkere gerechtjes. Vandaag delen wij recepten van wel 3 gerechtjes. Ga aan de slag en stel je eigen veganistische plank samen!

Ingrediënten
voor 6-8 personen

Vegan mayonaise
6 el kikkererwtenvocht (uit blik)
1 el citroensap
1 tl mosterd
1 snufje gemalen kurkuma
1 snufje zout
1 snufje zwarte peper
150 ml druivenpitolie

Hummus van zoete aardappel
1 zoete aardappel (500 g)
250 g gekookte kikkererwten, uitgelekt
2 el pasta van hazelnoten
het sap van 2 limoenen
1 snufje kaneel
1 snufje gemalen kurkuma
1 snufje zout
1 snufje versgemalen zwarte peper
2 el olijfolie

Groenteloempia’s
1 komkommer
4 slabladeren
12 muntblaadjes
4 rijstvellen met een doorsnee van 20 cm
4 el hummus
2 wortels, geraspt
40 g geraspte rodekool

Bereidingswijze

Vegan mayonaise

  1. Klop met een elektrische mixer het kikkererwtenvocht en het citroensap, de mosterd, de kurkuma, het zout en de zwarte peper door elkaar.
  2. Voeg beetje bij beetje en heel langzaam de druivenpitolie toe terwijl je blijft kloppen. Klop door wanneer alle olie is toegevoegd om een mooie dikke mayonaise te krijgen.
  3. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Hummus van zoete aardappel

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C.
  2. Leg de zoete aardappel in een ovenschaal en zet 45 minuten in de oven. Laat de zoete aardappel afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd hem door en schep het vruchtvlees eruit.
  3. Meng in een blender het vruchtvlees van de zoete aardappel met de kikkererwten, de hazelnootpasta, het limoensap, de kaneel, de kurkuma, het zout, de zwarte peper en de olijfolie.
  4. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Groenteloempia’s

  1. Was de komkommer, sla en munt. Snijd de komkommer in staafjes van 0,5 cm. Scheur de slabladeren in reepjes.
  2. Leg een rijstvel op een schone theedoek en bevochtig het tot het soepel is. Leg onderaan het vel de hummus en daarboven de geraspte wortel, de geraspte rodekool, slabladeren en staafjes komkommer.
  3. Vouw de zijkanten van het vel over alle groenten. Begin het vel strak van onderen naar boven op te rollen. Leg na de eerste slag rollen 3 muntblaadjes naast elkaar op het rijstvel en rol dat verder op.
  4. Maak zo nog drie rollen. Bewaar ze in de koelkast en snijd ze vlak voor je serveert in vieren.

Tip!
Ingrediënten die je kunt toevoegen: radijsjes, plakjes avocado, rijstcrackers, staafjes komkommer, pitachips, blokjes gerookte tofu, olijventapenade, kerstomaten, brood, veganistische pesto, appelplakjes, dadels, saus voor loempia’s en veganistische yoghurt gemengd met fijngehakte tuinkruiden en olijfolie.

Heb jij één van deze recepten gemaakt? Of misschien wel allemaal? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Van de plank
Sabrina Fauda-Rôle
Uitgeverij: Good Cook B.V.
ISBN: 9789461432216
Prijs: €12.50

Summary
recipe image
Recipe Name
Van de plank: veganistische (borrel)plank
Published On
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!