Print Friendly, PDF & Email

Eindelijk is ‘ie er dan, het langverwachte nieuwe kookboek van Jamie Oliver: VEG! VEG is een kookboek dat vol staat met super makkelijke, gezonde, overheerlijke, toegankelijke en betaalbare groenterecepten. Groenten zijn heerlijk en vullend en dat is precies wat Jamie ons laat zien. Vandaag delen wij een van zijn nieuwe recepten: de briljante Bhaji burger!

Ingrediënten
voor 4 personen
40 minuten bereidingstijd
1 rode ui
2 tenen knoflook
2 verse groene pepers
1 grote bos verse koriander (60 g)
75 g paneer (Indiase kaas)
200 g flespompoen
4 cm verse gemberwortel
100 g bloem
1 limoen
2 tl rogan josh currypasta
olijfolie
75 g yoghurt
1 kropje little gem sla
4 zachte hamburgerbroodjes
2 ongebakken pappadums
mangochutney

Bereidingswijze

  1. Pel de ui en knoflook en snijd ze flinterdun. Verwijder de zaadjes en snijd de groene pepers in dunne ringetjes. Hak de koriandersteeltjes fijn en houd de blaadjes apart. Doe alles in een kom. Rasp de paneer en flespompoen (verwijder zo nodig de zaadjes) er met een grove rasp bij. Rasp ook de geschilde gember fijn. Strooi er de bloem en een snufje zeezout en zwarte peper over, en knijp de limoen erboven uit. Voeg de currypasta en 50 ml water toe en meng alles goed.
  2. Doe 2 eetlepels olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig-laag vuur. Verdeel het groentemengsel in 4 gelijke porties, leg ze in de pan en druk ze een beetje plat zodat de ronde schijfjes ongeveer dezelfde diameter hebben als de broodjes (hoe ruiger hoe beter – de rafelrandjes maken ze extra krokant). Bak ze in totaal 16 minuten, of tot ze rondom goudbruin en gaar zijn, en keer ze elke paar minuten om.
  3. Maal het grootste deel van de korianderblaadjes intussen in een vijzel tot een pasta, roer de yoghurt erdoor en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe.
  4. Snijd de sla in flinterdunne reepjes, snijd de broodjes open (warm ze als je wilt eerst op), en leg de pappadums 30 seconden in de magnetron.
  5. Verdeel de korianderyoghurt over de snijkanten van de broodjes, breek de pappadums in kleine stukjes en strooi ze erop. Leg de krokante bhaji burgers op de broodjes, maak ze af met een lepeltje mangochutney, een paar korianderblaadjes en de sla, leg de kapjes erop en druk ze zachtjes aan. Serveer de burgers met een koel biertje en, als je van pittig houdt, zoals ik, wat extra pepertjes.

Heb jij dit recept of een ander recept uit VEG gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

VEG
Jamie Oliver
Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021573397
Prijs: €29.99

Summary
recipe image
Recipe Name
VEG: briljante Bhaji burger
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!