Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch én goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn. Dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor een lage prijs koken én met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag hebben we een gerecht met gevulde pastarolletjes voor jullie: cannelloni!

Ingrediënten
Voor 4 personen
250 g verse lasagnebladen
½ ui
1 el peterselie
2 tl paprikapoeder
peper en zout
200 g vegetarisch gehakt (ik gebruikte Garden Gourmet’s Incredible gehakt)

Voor de yoghurtsaus
1 teentje knoflook
1 el citroensap
snufje zout
200 g Griekse yoghurt

Voor de tomatensaus
3 el tomatenpuree
15 g boter
300 ml passata
200 g bladspinazie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 °C.
  2. Begin met de yoghurtsaus. Pers of snijd de knoflook fijn en voeg deze samen met het citroensap en een snufje zout toe aan de yoghurt. Zet de saus in de koelkast.
  3. Pel de ui en hak ‘m heel fijn. Meng met het vegetarische gehakt en de kruiden.
  4. Smelt in een pan de boter en voeg hier de tomatenpuree aan toe. Laat deze in 7-8 minuten op een laag vuur karamelliseren. Blijf roeren. Voeg hierna de passata toe. Verwarm 30 seconden mee voordat je de bladspinazie toevoegt. Zet de deksel op de pan en laat de saus sudderen tot de spinazie is geslonken.
  5. Schep de helft van de pastasaus in de ovenschaal.
  6. Ga in de tussentijd aan de slag met het vullen van de lasagnebladen. Pak een lasagneblad en verdeel ongeveer 1 el van het gehaktmengsel over het onderste deel van het blad. Rol het blad in de breedte op en leg het in de ovenschaal. Doe dit tot alle lasagnebladen en het gehaktmengsel op zijn. Schenk hierna de rest van de pastasaus over de lasagnebladen.
  7. Schuif de ovenschaal voor 35 minuten in de oven.
  8. Verdeel de cannelloni over 4 bordjes en maak af met een flinke dot yoghurtsaus en eventueel wat (verse) peterselie.

Heb jij dit vega budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega budget: cannelloni met 'gehakt'
Published On
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!