Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch en goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn én dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: frisse risotto met venkel en doperwten!

Ingrediënten
voor 4 personen
300 g risottorijst
250 g doperwten, uit de diepvries
2 venkelknollen
1 wortel, fijngesneden in blokjes van 5 mm
1 ui, fijngesneden
1 l tuinkruidenbouillon
1 citroen, sap en rasp
7,5 g dragon, fijngehakt
zonnebloemolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verhit zonnebloemolie in een stoofpan en fruit de ui en wortel tot de ui glazig begint te worden. Voeg de risottorijst toe en roerbak nog 2 minuten mee. Blus de risottorijst af met een scheutje tuinkruidenbouillon, zet het vuur laag en laat de risotto de bouillon opnemen.
  2. Voeg beetje bij beetje de tuinkruidenbouillon toe tot de risottorijst mooi vol en stevig van smaak heeft, maar de risottorijstkorrel nog wel een bite heeft. Zet het vuur, na ongeveer 20-25 minuten, wanneer de risotto al het vocht heeft opgenomen.
  3. Snijd ondertussen de harde onderkant van de venkel en verwijder het hart, snijd de rest van de venkel in dunne reepjes. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de venkelreepjes 4 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur uit, voeg dragon en citroensap toe aan de venkel en laat afkoelen.
  4. Voeg de citroenrasp toe aan de risotto. Proef, en breng op smaak met zout en peper. Voeg de doperwten en de gestoofde venkel toe aan de risotto en roer nog een keer goed door. Serveer direct!

Heb jij dit recept of een ander vega budget recept gemaakt? Laat het ons weten of stuur een foto van jouw creatie via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega budget: frisse risotto met venkel en doperwten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 9 Review(s)