Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch en goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn. Dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Probeer zelf eens dit recept voor geglaceerde wortelsalade met feta en amandelen en serveer bijvoorbeeld bij pasta!

Benodigdheden
Voor 4 personen
500 g winterpenen
olijfolie
3 el balsamicoazijn
een bosje peterselie
2 handjes amandelen
feta
veldsla

Extra
dunschiller

Bereidingswijze
1. Was de wortelen en rasp ze schoon. Schil ze met een dunschiller in dunne slierten.
2. Verhit een scheut olijfolie in de pan en voeg de slierten wortel toe. Gaar de wortel op laag temperatuur en afgedekt met een deksel in 5 minuten gaar.
3. Hak de peterselie grof.
3. Voeg de balsamicoazijn en peterselie toe aan de pan en schep om. Gaar de wortelen nog 12 minuten onafgedekt.
4. Hak in de tussentijd de amandelen grof. Verhit een pan en rooster de amandelen voor enkele minuten totdat deze een donker randje hebben gekregen. Haal hierna de pan van het vuur en laat de amandelen afkoelen.
5. Beleg de borden met de slierten wortel, wat veldsla, verkruimelde feta en de geroosterde amandelen. Serveer eventueel met pasta.

Tip!
Amandelen zijn vaak niet de goedkoopste noten in het assortiment, vandaar dat ik je aanraad te kijken welke noten er in de aanbieding zijn. Amandelen zijn lekker, maar ook hazelnoten of walnoten doen het goed bij dit gerecht. Wil je helemaal budget gaan, kies dan voor een huismerk notenmix en gebruik verschillende soorten!

Heb jij dit vega budget recept gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega Budget: Geglaceerde wortelsalade met feta en amandelen
Published On
Total Time
Average Rating
11stargraygraygraygray Based on 3 Review(s)