Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch én goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn. Dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag maken wij er een pizza party van: Mexicaanse tortizza’s met tofu!

Ingrediënten
Voor 4 personen
20 minuten bereidingstijd
375 g tofu
1 tl komijnpoeder
½ tl paprikapoeder
½ tl koriander
¼ – ½ tl chilivlokken
1 snufje knoflookpoeder
peper en zout
1 blik kidneybonen, 400 g
2 avocado’s
4 tortillawraps
16 cherrytomaatjes, gehalveerd
2-4 plakjes cheddar

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Lek de tofu uit en wikkel hem in een theedoek. Pers zoveel mogelijk vocht uit de tofu. Hierdoor wordt de tofu later bij het opbakken lekker knapperig.
  3. Verkruimel de tofu boven een kom en marineer met 1 el olijfolie en de kruiden.
  4. Doe de kidneybonen in een vergiet en spoel af. Laat de kidneybonen uitlekken.
  5. Verhit 1 el olijfolie in de pan. Voeg hier de tofu aan toe en bak totdat deze knapperig is.
  6. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep de avocado’s met een lepel leeg. Leg de inhoud van de avocado’s op een bordje en prak ze fijn.
  7. Smeer de tortilla’s in met de avocado. Beleg met de tofu en kidneybonen.
  8. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de cheddar in blokjes of reepjes. Strooi beide over de tortilla’s.
  9. Schuif de tortilla’s enkele minuten in de oven, totdat de cheddar gesmolten is en de tortilla’s lekker knapperig zijn.

Tip!
Erg lekker met een (zelfgemaakte) knoflookdressing.

Heb jij dit vega budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega budget: Mexicaanse tortizza's met tofu
Published On
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!