Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch en goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn. Dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag maken we een pittige pindasoep met wortel en paprika!

Ingrediënten
4-6 personen
30 minuten
1 ui
1 kg wortels
2 rode paprika’s
1 (à 2) tl sambal
2 el pindakaas, met stukjes
½ groentebouillonblokje
water

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snijd deze in halve ringen.
  2. Schil de wortels en snijd ze in (grove) plakken.
  3. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een pan en voeg hier de ui en sambal aan toe. Fruit 3 minuten op laag vuur.
  5. Voeg de wortel en paprika toe aan de pan en schep om.
  6. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en voeg pindakaas en water toe. Zorg ervoor dat de groenten net onder water staan. Kook de groenten in 20 minuten gaar.
  7. Haal de pan van het vuur en vermaal de groenten met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Schep de soep in kommetjes.

Tip! Mocht je een wat dunnere soep willen, voeg dan wat extra water toe.

Heb jij dit vega budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega budget: pittige pindasoep met wortel en paprika
Published On
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!