Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch en goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn. Dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag op het menu: rijst met crispy tofu en avocado-mango salsa.

Benodigdheden
Voor 4 personen
30 minuten bereidingstijd
300 g zilvervliesrijst
1 blok tofu
3 el olijfolie
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
peper en zout
250 g mango (diepvries, haal tijdig uit de vriezer)
1 hele avocado
½ kleine rode ui
½ tl koriander
sap van ½ limoen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Laat de tofu uitlekken op een theedoek.
  3. Meng de olijfolie met de komijnpoeder, paprikapoeder en een snuf peper en zout.
  4. Snijd de tofu in plakken. Smeer beide kanten in met het olijfoliemengsel.
  5. Verhit een pan en bak hier de plakjes tofu in enkele minuten, aan beide kanten, in bruin.
  6. Halveer de avocado. Verwijder de pit en snijd in iedere helft kleine blokjes. Verwijder met een lepel. Snijd ook de mango in kleine blokjes.
  7. Hak de rode ui fijn.
  8. Meng de mango, avocado, rode ui, koriander en limoensap tot salsa.
  9. Laat de tofu uitlekken op een theedoek.
  10. Schep de bordjes op met wat rijst, avocado-mango salsa en crispy tofu.

Heb jij dit vega budget recept gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega budget: rijst met crispy tofu en avocado-mango salsa
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!