Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch én goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn. Dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag maken wij een heerlijke (hart)verwarmende wortel-linzensoep met een vleugje kokos!

Ingrediënten
Voor 4-6 personen
40 minuten bereidingstijd
200 g donkergroene linzen
1 kg wortels
4 tl ras el hanout
2 tl kurkuma
1 blokje groentebouillon
200 ml kokosmelk
peper en zout naar smaak
4 kleine naanbroodjes

Bereidingswijze

  1. Schil de wortels en maak ze schoon. Snijd de uiteinden van de wortels eraf en snijd de wortel in plakjes.
  2. Doe de linzen en wortel in een pannetje. Voeg ruim water toe. Voeg de kruiden en het groentebouillonblokje toe. Laat de soep 30 minuten pruttelen. Voeg eventueel af en toe wat extra water toe.
  3. Voeg de laatste paar minuten de kokosmelk toe aan de pan. Doe de naanbroodjes in een broodrooster of verwarm in de oven.
  4. Haal de soep van het vuur en pureer fijn met een staafmixer. Het resultaat is een soort dahl. Ben je meer fan van een wat dunnere soep, voeg dan wat extra water toe en zet de pan nog eventjes op het vuur. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  5. Serveer de soep met de naanbroodjes.

Tip!
Laat het naanbroodje weg en je hebt een vegan budget recept!

Heb jij dit vega budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega budget: wortel-linzensoep met een vleugje kokos
Published On
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 11 Review(s)