Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch én goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn. Dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag maken we een zoete aardappelrösti met vijgenspread!

Ingrediënten
Voor 1 rösti, 8 stukjes
30 minuten bereidingstijd
3 kleine zoete aardappelen
2 bosuitjes
halve rode peper
halve tl tijm
3 eieren
20 g bloem
peper en zout

Voor de vijgenspread
6 gedroogde vijgen
100 ml water
2 el balsamicoazijn
20 g suiker

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en rasp ze grof boven een kom.
  2. Snijd de bosui in ringetjes.
  3. Snijd de rode peper in dunne reepjes en snijd deze vervolgens zo fijn mogelijk.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en zet het vuur laag. Voeg de bosui, rode peper en tijm toe aan de pan en bak deze hier enkele minuten in op. Zet het vuur uit en voeg de ingrediënten toe aan de kom met zoete aardappel.
  5. Voeg vervolgens ook het bloem, de eieren en een snuf peper en zout toe aan de kom. Meng alle ingrediënten met een vork.
  6. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en zet het vuur laag. Voeg het mengsel toe en verspreid dit met behulp van een natte lepel. Bak de onderkant van de rösti in ongeveer 10 minuten goudbruin. Draai de rösti hierna om en bak ook deze kant 10 minuten.
  7. Snijd in de tussentijd de vijgen in kleine blokjes en voeg ze samen met het water, de balsamicoazijn en suiker toe aan een steelpannetje. Zet het pannetje op laag vuur en laat langzaam sudderen totdat het mengsel ingedikt is. Zorg ervoor dat er een klein beetje water in het pannetje overblijft. Doe de vijgen in een blender of maal ze fijn met een staafmixer. Wil je een dressing, voeg dan wat extra water toe.

Tip!
Gebruik voor het omdraaien van de rösti een bord. Maak de rösti los met een spatel en schuif deze op een bord. Draai de pan om, zet bovenop het bord en draai gezamenlijk om. Zet de pan weer op het vuur.

Heb jij dit vega budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega budget: zoete aardappelrösti met vijgenspread
Published On
Total Time