Print Friendly, PDF & Email

Begin deze maand nodigde Hellmann’s ons uit om onze favoriete festivalburger te maken. Daarop deelden wij 5 unieke vega burgers voor deze zomer met jullie: de sushi burger, de mexican burger, de marrocon burger, de nordic burger en de latina burger. Allemaal opgebouwd uit een krokante bol, jouw favoriete vega burger, een onweerstaanbaar Hellmanns-sausje en de meest creatieve toppings. De recepten vind je hier. Massaal lieten jullie ons weten wat jullie favoriet was en een sommigen van jullie gingen zelfs aan de slag in de keuken om ons een eigen favoriet te laten zien. Zo werden we verrast door deze bijzondere creatie van Emma van Heck!

Vega burger met zeewier, aubergine en avocado
IMG_9836 (1)“Zo’n feestelijke zomerse vega burger heb je zo in elkaar gezet,” aldus Emma. “Ik maak ‘m het liefst met een krokante meergranenbol, de vega burger van De Vegetarische Slager en een Hellmann’s yoghurtsausje.”

Ingrediënten
1 krokante meergranenbol
1 mc burger van De Vegetarische Slager
2 eetlepels Hellmann’s met yoghurt
2 plakken aubergine
2 eetlepels zeewiersalade
1/2 avocado, in reepjes

Bereidingswijze
Gril de aubergineplakken in de oven op 200 graden tot ze gaar en geroosterd zijn. Bereid vervolgens de burger volgens de aanwijzingen op de verpakking (zelf vind ik ‘m het lekkerste uit de oven). Snij de meergranenbol doormidden en verdeel het Hellmann’s yoghurtsausje over de twee helften van de bol. Leg de burger op de onderste helft, daarop de twee geroosterde aubergine plakken, daarop de zeewiersalade en tot slot de avocado. Leg de bovenste helft van de bol erop en klaar is je zomerse eetfeestje!

Benieuwd naar onze vega burgers?
Zie hier onze sushi burger, mexican burger, marrocon burger, nordic burger en latina burger. Yummie! Kijk snel hier voor de recepten.

IMG_9409

Jouw recept op De Hippe Vegetariër?
Dit is het eerste lezersrecept op De Hippe Vegetariër! Deze vega burger met aubergine, zeewier, yoghurtsaus en avocado is van Emma van Heck. Vanaf nu kunnen ook lezers hun lekkerste, leukste of meest creatieve recept met ons delen via deze link. Degene die ons verrassen krijgen een plekje op het blog.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Wij zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega burger met zeewier, aubergine en avocado
Published On