Dit recept is afkomstig uit het kookboek Vega curry van Nahid Hassan. In zijn boek deelt hij de heerlijkste recepten voor curry’s zonder vlees of vis, zoals deze linzen kofta bijvoorbeeld! Linzen kofta is een populaire streetfoodsnack in India en Bangladesh, vol proteïnerijke rode linzen, chana dhal en mungbonen. De linzen kofta kun je serveren als hoofdgerecht met kormasaus en rijst, als voorgerecht of als hapje.

Ingrediënten
Voor 4 personen
20 minuten bereidingstijd
90 g mungbonen, een nacht geweekt
170 g rode linzen, een nacht geweekt
85 g kikkererwten, 4 uur geweekt en gekookt
1⁄2 theelepel gemberpasta
1⁄2 theelepel chili- en korianderpasta
1⁄2 theelepel knoflookpasta
1⁄2 theelepel gemalen chilipeper
1⁄2 theelepel grillkruiden
1 theelepel gemalen kurkuma
1⁄2 theelepel korianderzaad, geroosterd en gemalen of gestampt
1⁄2 theelepel komijnzaad, geroosterd en gemalen of gestampt
1 kleine ui, in dunne ringen
2 groene piripiri’s of rawits, fijn gehakt
1⁄2 theelepel kruidenzout
2 eetlepels aardappelzetmeel
1⁄2 handvol koriander
1⁄2 theelepel zout
koolzaadolie om te frituren

Bereidingswijze
1. Mix in een grote kom de bonen, linzen en kikkererwten grof met een staafmixer. Meng de overige ingrediënten erdoor en vorm er met je handen ronde balletjes van.
2. Verhit de olie in een frituurpan of een diepe koekenpan tot 160 °C. Frituur de balletjes in porties goudbruin.
3. Geef er rijst en kormasaus bij of serveer apart als snack met mangochutney, raita of tamarindesaus

Heb jij dit recept of een ander recept uit Vega curry van Nahid Hassan gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Vega curry
Nahid Hassan
Uitgeverij: Becht
ISBN: 9789023016120
Prijs: €19,99


Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Vega curry: Linzen Kofta
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!