Print Friendly, PDF & Email

Nina Olsson. Mocht je haar nog niet kennen, dan wordt het daar hoog tijd voor! Met haar blog Nourish Atelier en haar twee eerdere kookboeken Bowls of Goodness en Veggie Burgers inspireert Nina ons met vegetarische gerechten het hele jaar door. Zo doet ze dit ook met de feestdagen in haar nieuwe boek VEGA FEEST. Wij zijn dol op feestelijke gerechten en kunnen niet vroeg genoeg beginnen met het opdoen van inspiratie. Wij worden dan ook heel blij van deze regenboogcurry!

ingrediënten
Voor 4-6 personen
Voor de pilav:
250 g basmatirijst
500 ml water
1 zakje chai-thee
2 sjalotjes, in dunne ringen
1 tl kurkuma
½ tl kaneel
¼ tl zwarte peper uit de molen
50 g geroosterde amandelen, grofgemalen
2 tenen knoflook, geperst
een handvol rozijnen
naanbrood
ghee of plantaardig vet, om in te bakken

Kikkererwten-spinaziecurry:
2 sjalotjes, in fijne blokjes
2 tl zwart mosterdzaad, geroosterd en gemalen
1 el gemalen koriander
¾ el garam masala
¾ tl zout, plus extra naar smaak
300 g spinazieblaadjes, grofgehakt
800 g kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
600 ml groentebouillon
10 g verse koriander, fijngehakt
1 el citroensap
1 tl honing of agavesiroop
ghee of plantaardig vet, om in te bakken

Eenvoudige raita:
200 g yoghurt
een snufje zout
een snufje komijn
Optioneel: 2 el geraspte komkommer

Bereidingswijze

  1. Spoel de basmatirijst een paar keer in koud water tot het water helder blijft en week de rijst vervolgens 30 minuten in koud water. Giet de rijst voor de pilav af en doe het samen met 500 ml water en het theezakje in een pan met een goed sluitende deksel. Breng aan de kook, draai het vuur lager, leg het deksel op de pan en laat 10–12 minuten pruttelen. Draai het vuur uit, vis het theezakje uit de pan en laat de rijst zonder deksel staan terwijl je de sjalotjes bakt. Voeg de rest van de ingrediënten bij de rijst als het klaar is.
  2. Zet voor de kikkererwten-spinaziecurry een pan met deksel op matig hoog vuur. Doe een beetje ghee of plantaardig vet in de pan en roerbak de sjalotjes met de specerijen en het zout 4–5 minuten. Doe de spinazie erbij en blijf roeren tot de blaadjes geslonken zijn. Roer er de rest van de curry-ingrediënten door, leg het deksel op de pan en laat de curry 10 minuten pruttelen. Proef een hapje en voeg naar smaak zout toe.
  3. Voor de raita hoef je de ingrediënten alleen in een kommetje door elkaar te kloppen.
  4. Schep de warme pilav en kikkererwten-spinaziecurry in kommen en zet met het naanbrood op tafel.

Smakelijk!

TIP Gebruik plantaardig vet om in te bakken, en agavesiroop voor de curry; gebruik veganistische yoghurt voor de raita.
TIP Serveer met glutenvrij plat brood in plaats van naan.

Ben jij fan van Nina Olsson? Heb jij dit gerecht gemaakt? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

VEGA FEEST
Nina Olsson
Uitgeverrij: Luitingh-Sijthoff
Prijs: €20,-

Summary
recipe image
Recipe Name
VEGA FEEST van Nina Olsson: regenboogcurrytafel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!