Lasagne met bolognese saus uit de Italiaanse plaats Bologna is een populair gerecht in de hele wereld. Tegenwoordig kun je grenzeloos variëren met deze pastasoort. In een handomdraai maak je een heerlijke schotel met verschillende groenten en saus. Dit is een romige lasagne gemaakt met spinazie: een gezonde, ijzerrijke groente!
Ingrediënten
Voor 4 personen
250 gram lasagnebladen
450 gram diepvries spinazie (deelblokjes)
500 gram gezeefde tomaten
250 gram mascarpone
100 ml melk
100 gram geraspte kaas
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el olie
zout en peper naar smaak
Eventueel een salade of snacktomaatjes
Bereidingswijze
1. Doe de diepvries spinazie in een grote kom en ontdooi deze (in de magnetron).
2. Fruit de gesneden ui en knoflook in olie en voeg de gezeefde tomaten toe. Strooi wat zout & peper en leg deze saus apart.
3. Meng de mascarpone met lauwwarme melk. Roer de mascarponemix door de ontdooide spinazie.
4. Verwarm de oven op 180 graden.
5. Doe een laagje tomatensaus in een ovenschaal van 31 cm (inhoud 2,3 liter). Doe daarover een derde van de lasagnebladen en dan een laagje spinazie erover. Herhaal deze volgorde nog twee keer.
6. Strooi de geraspte kaas erover. Bak de lasagne ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven en serveer deze eventueel met een frisse salade of snacktomaten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat ons dan weten wat je er van vond in een reactie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Dank aan Shutterstock voor de foto. Je downloadt hem hier.

Hoi,
In stap 5 van het recept moet je neem ik aan ook de mascarpone/spinazie toevoegt?
Het geheel leverde wel een dunne saus op, dus meer een lasagne soep. Met de tip om linzen erbij te doen wel Ok, maar iets dikker mag wel.
Hi Winfried,
Dat klopt! Wat vervelend dat de saus dun werd! Bij een volgend, soortgelijk recept, zullen we de spinazie goed droog maken en laten uitlekken. Wie weet dat dat al iets scheelt. Bedankt voor de tip!
Lieve groet,
Jitske
Deze lasagne net gemaakt. Ik heb er wel wat aan veranderd n.l. bij de tomatensaus gehakte champignons toegevoegd en bij de mascarpone wat gorgonzola. Maakt het geheel iets pittiger. De spinazie was vers.
We hebben er heerlijk van gesmuld. Zeker voor herhaling vatbaar.
Hi Lieneke,
Wat leuk om te horen dat jullie hebben gesmuld van deze lasagne! Jouw aanpassingen klinken ook heel erg lekker 🙂
Groetjes,
Robin
Dit is een superlekker gerecht. Erg van genoten!
Zojuist de lasagne gemaakt en zeker voor herhaling vatbaar. Hij was heerlijk!!
Bedankt voor het recept.
Graag gedaan! Fijn dat je het lekker vond Hilde.
Super lekker zeg! Mijn man is niet zo van lasagne zonder gehakt maar deze viel ontzettend goed in de smaak:) Had een paprika en buffelmozzarella toegevoegd, zeker voor herhaling vatbaar dit gerecht:)
Hoi Renske, wat leuk om te horen dat dit lasagne recept van Sangeeta zo in de smaak is gevallen 🙂 Leuke toevoegingen ook, klinkt lekker!
Heerlijk recept! Wij doen nog een blik bruine linzen door de tomatensaus voor een wat vlezigere saus.