Vega vleesklassieker: lasagne bolognese
3.7 (73.33%) 15 votes

Lasagne met bolognese saus uit de Italiaanse plaats Bologna is een populair gerecht in de hele wereld. Tegenwoordig kun je grenzeloos variëren met deze pastasoort. In een handomdraai maak je een heerlijke schotel met verschillende groenten en saus. Dit is een romige lasagne gemaakt met spinazie: een gezonde, ijzerrijke groente!

Ingrediënten
Voor 4 personen
250 gram lasagnebladen
450 gram diepvries spinazie (deelblokjes)
500 gram gezeefde tomaten
250 gram mascarpone
100 ml melk
100 gram geraspte kaas
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el olie
zout en peper naar smaak
Eventueel een salade of snacktomaatjes

Bereidingswijze
1. Doe de diepvries spinazie in een grote kom en ontdooi deze (in de magnetron).
2. Fruit de gesneden ui en knoflook in olie en voeg de gezeefde tomaten toe. Strooi wat zout & peper en leg deze saus apart.
3. Meng de mascarpone met lauwwarme melk. Roer de mascarponemix door de ontdooide spinazie.
4. Verwarm de oven op 180 graden.
5. Doe een laagje tomatensaus in een ovenschaal van 31 cm (inhoud 2,3 liter). Doe daarover een derde van de lasagnebladen en dan een laagje spinazie erover. Herhaal deze volgorde nog twee keer.
6. Strooi de geraspte kaas erover. 
Bak de lasagne ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven en serveer deze eventueel met een frisse salade of snacktomaten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat ons dan weten wat je er van vond in een reactie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Dank aan Shutterstock voor de foto. Je downloadt hem hier. 

Summary
Vega lasagne bolognese
Article Name
Vega lasagne bolognese
Description
Lasagne met bolognese saus uit de Italiaanse plaats Bologna is een populair gerecht in de hele wereld. In een handomdraai maak je een heerlijke schotel met verschillende groenten en saus. Dit is een romige lasagne gemaakt met spinazie: een gezonde ijzerrijke groente.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!