Print Friendly, PDF & Email

Lunch halen in de kantine of toch gewoon je eigen bammetjes mee? De komende tijd delen wij iedere maandagochtend onze broodtrommelinspiratie voor een lekkere vegetarische lunch waar je collega’s of klasgenoten jaloers van worden 😉 Vandaag: boterhammen met gegrilde groenten en hummus!

Ingrediënten
voor 1 persoon of broodtrommel 😉
2 boterhammen
½ paprika
¼ courgette
¼ aubergine
1 handje alfalfa of andere kiemgroenten, naar smaak
4 tl hummus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Snijd de paprika, courgette en aubergine in plakken en verdeel deze in een pan of over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de groenten met een scheutje zonnebloemolie en rooster of bak de groenten ongeveer 10-12 minuten in de oven of in de pan.
  3. Bestrijk de boterhammen met hummus en verdeel de gegrilde groenten hierover.
  4. Garneer met alfalfa en leg de boterhammen in een broodtrommel om mee te nemen.

Tip! Maak van de restjes paprika, aubergine en courgette een pastasaus voor het avondeten. Of grill alle groenten en maak daar een salade of een broodje gegrilde groenten mee.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet gerecht voor in jouw broodtrommel? Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische lunch: boterhammen met gegrilde groenten en hummus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!