Print Friendly, PDF & Email

Vega lunch is elke dag weer een feestje, maar hoe ziet jouw lunchritueel er uit? Haal je graag lunch in de kantine of neem je veel liever je gesmeerde bammetje mee? De komende tijd delen wij iedere maandagochtend onze broodtrommelinspiratie voor een lekkere vegetarische lunch waar je collega’s of klasgenoten jaloers van worden 😉 Vandaag: boterhammen met zelfgemaakte komkommersalade!

Ingrediënten
voor 1 persoon of broodtrommel 😉
4 boterhammen
½ komkommer
3 el volle yoghurt
2 el verse dille, gesneden
½ citroen, sap en rasp
zout en peper

extra als tussendoortje:
1 (groene) appel
1 el pindakaas of notenboter
15 cherrytomaatjes

Bereidingswijze

  1. Snijd de uiteinden van de komkommer en schaaf de komkommer met behulp van een kaasschaaf of mandoline in de breedte in plakjes of in de lengte in slierten.
  2. Doe de yoghurt met dille en citroensap- en rasp in een kom en roer door elkaar. Proef, en breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg de komkommer toe aan de kom en roer alles goed door elkaar.
  4. Besmeer de boterhammen met de zelfgemaakte komkommersalade en leg de boterhammen in een broodtrommel om mee te nemen.

Tip! Om zachte boterhammen te voorkomen kan je ook het brood en de komkommersalade apart verpakken en last minute op de boterhammen smeren.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet gerecht voor in jouw broodtrommel? Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische lunch: boterhammen met komkommersalade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)