Print Friendly, PDF & Email

Lunch halen in de kantine of toch gewoon je eigen bammetjes mee? De komende tijd delen wij iedere maandagochtend onze broodtrommelinspiratie voor een lekkere vegetarische lunch waar je collega’s of klasgenoten jaloers van worden 😉 Vandaag: boterhammen met zelfgemaakte eiersalade!

Ingrediënten
voor 1 persoon of broodtrommel 😉
4 boterhammen
2 eieren
4 el volle yoghurt
1 bosui, gesneden
1 tl verse bieslook, gesneden
1 tl kerriepoeder
½ tl paprikapoeder
gemalen chilivlokken, naar smaak
1 klein handje rucola
zout en peper

extra als tussendoortje:
1 (groene) appel, in plakjes
1 el pindakaas of notenboter
10 snoeptomaatjes

Bereidingswijze

  1. Zet een steelpan met koud water op het vuur en doe de eieren in de pan. Verhit de eieren en kook deze in 5 minuten gaar.
  2. Giet de eieren af en laat deze schrikken onder koud water. Laat de eieren afkoelen en verwijder de schil. Snijd de eieren vervolgens in grove blokjes.
  3. Doe de gesneden eieren in een kom en voeg de yoghurt, bosui, bieslook, kerriepoeder, paprikapoeder en gemalen chilivlokken toe en roer alles goed door elkaar. Proef, en breng de eiersalade op smaak met zout en peper.
  4. Besmeer de boterhammen met de zelfgemaakte eiersalade, verdeel rucola over de eiersalade en leg de boterhammen in een broodtrommel om mee te nemen.

Tip! Om zachte boterhammen te voorkomen kan je ook het brood en de eiersalade apart verpakken en last-minute de boterhammen smeren.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet gerecht voor in jouw broodtrommel? Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische lunch: boterhammen met zelfgemaakte eiersalade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!