Vegetarische lunch: bulgursalade met kruidendressing
Lieske van der Waals

Vegetarische lunch: bulgursalade met kruidendressing

maandag 02 september 2019
Vega lunch is elke dag weer een feestje, maar hoe ziet jouw lunchritueel er uit? Haal je graag lunch in de kantine of neem je veel liever je zelf gesmeerde bammetje mee! De komende tijd delen wij iedere maandagochtend onze broodtrommelinspiratie voor een lekkere vegetarische lunch waar je collega’s of klasgenoten jaloers van worden ;-) Vandaag: bulgursalade met kruidendressing!

Ingrediënten
voor 1 persoon of broodtrommel ;-)
60 g bulgur
1 tomaat
¼ komkommer of 2 kleine snack komkommers
200 g kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
50 g feta
25 g rucola
2 el verse munt
2 el verse peterselie
2 el olijfolie
1 tl citroensap
zout en peper

Extra als tussendoortje:
3 el hummus
handje cherrytomaatjes
handje snackwortels

Bereidingswijze

  1. Doe de bulgur in een steelpan met 220 ml water en kook de bulgur 10 minuten op middelhoog vuur.

  2. Doe ondertussen de blaadjes van de munt en de peterselie inclusief steeltjes samen met de olijfolie en citroensap in een keukenmachine of blender. Mix tot een gladde dressing. Proef, en breng op smaak met zout en peper.

  3. Meng de kruidendressing door de bulgur als deze nog warm is zodat de bulgur alle smaken van de dressing kan opnemen.

  4. Snijd de tomaten in blokjes en de komkommer in plakjes of partjes.

  5. Doe de bulgur samen met de tomaat, komkommer, kidneybonen, feta en rucola in een broodtrommel en meng alles goed door elkaar.


Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet gerecht voor in jouw broodtrommel? Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.