Print Friendly, PDF & Email
4/5 - (4 stemmen)

Lunch halen in de kantine of toch gewoon je eigen bammetjes mee? De komende tijd delen wij iedere maandagochtend onze broodtrommelinspiratie voor een lekkere vegetarische lunch waar je collega’s of klasgenoten jaloers van worden 😉 Vandaag: groenteomelet met frisse salade!

Ingrediënten
voor 1 persoon of broodtrommel 😉
2 eieren
50 g champignons, gehalveerd en in plakjes
½ paprika, in blokjes
25 g taugé
130 g linzen (1 klein blikje)
25 g spinazie
10 cherrytomaatjes, gehalveerd
½ komkommer, in partjes
1 el olijfolie
1 tl citroensap of witte wijnazijn
zonnebloemolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de champignons en paprika 3-4 minuten terwijl je deze af en toe omschept. Voeg de taugé toe aan de pan en bak 1 minuut mee.
  2. Breek ondertussen de eieren in een kom en kluts door elkaar met behulp van een vork. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg de geklutste eieren toe en zorg ervoor dat de eieren de volledige pan bedekken. Zet het vuur zacht en laat de eieren langzaam garen. Wanneer de bovenkant droog oogt, vouw je de helft van de omelet over de andere helft zodat je een halve cirkel krijgt. Laat nog 2 minuten garen en zet het vuur uit.
  4. Maak terwijl de omelet afkoelt de salade. Meng de olijfolie en het citroensap of de witte wijnazijn samen in een kom. Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper. Voeg de linzen, cherrytomaatjes en komkommer toe aan de kom en hussel alles goed door elkaar.
  5. Doe de omelet en de salade in de broodtrommel en leg de rucola hier apart bij. Hussel tijdens de lunch alleen nog de rucola door de salade en de lunch is klaar.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet gerecht voor in jouw broodtrommel? Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische lunch: groenteomelet met frisse salade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)