Print Friendly, PDF & Email

Een simpele, maar zeer smakelijke sushi. Een traditionele Maki met een heerlijke gefrituurde groene asperge in Tempura beslag. Ook voor niet-vegetariërs is deze Maki asperge de moeite waard om te proberen. Het is trouwens ook erg lekker om de Tempura asperges te combineren met andere ingrediënten of om ze gewoon zo te eten.

Wat heb je nodig bij 500 gram sushirijst?
Alle basisingrediënten, plus:

Voor de vulling:
– 4 groene asperges

Voor het tempurabeslag:
– 3 eieren
– water
– 225 gram patentbloem
– 50 gram maizena
– 1 ½ theelepel zout en evenveel peper
– Panko breadcrums (of gewone broodkruimels)

Hoe maak je deze Maki?

Stap 1: de sushirijst
Kook de rijst zoals hier wordt uitgelegd. Voor één Maki Roll heb je ongeveer 90 gram gekookte rijst nodig, dus pas hier de hoeveelheden op aan.

Stap 2: het Tempura beslag
Maak het Tempura beslag voor het krokante laagje. Splits de eieren in eiwitten en eidooiers. Klop de eidooiers goed los met 3 1/2 dl water tot dit citroenkleurig wordt. Zeef de bloem met de maïzena, het zout en de peper in een kom. Voeg al kloppend het bloemmengsel aan de losgeklopte eieren toe en roer tot een glad beslag zonder klontjes in ontstaan. Klop of mix in een schone kom de eiwitten tot zich stijve pieken vormen. Schep het eiwitschuim voorzichtig door het beslag. Het beslag is nu klaar voor gebruik.

Stap 3: de groene asperges
Was eerst de asperges. Haal ze vervolgens door de bloem. Daarna haal je de asperges door het beslag. Zorg ervoor dat de asperge svolledig bedekt zijn met beslag. Leg de asperges nu op een bordje met een laag breadcrumbs. Strooi vervolgens breadcrumbs over de asperges. Als het goed is blijven de breadcrumbs aan de asperges plakken. Je kunt de asperges nu frituren in een diepe wok met hete zonnebloemolie en eventueel een scheutje sesamolie. Schep de asperges tijdens het frituren regelmatig om en bak ze tot ze krokant en goudbruin zijn. Leg ze even op een keukenrol voordat je de asperges gebruikt in de sushi.

Stap 4: de Maki vullen
Halveer je norivel over de lengte. Leg het vel met de glimmende kant naar beneden op het bamboematje. Bedek het Norivel met een laagje rijst. Laat aan een rand een reep van ongeveer 1 tot 1,5 cm onbedekt en zorg dat het onbedekte deel aan de bovenkant van het matje ligt. Dit randje gebruik je straks om je sushi goed dicht te rollen. Wanneer je het hele vel met rijst bedekt, valt je sushi straks uit elkaar. Leg nu de groene tempura-asperge in het midden van de rijst.

Stap 5: de Maki rollen
Rol de Maki sushi dicht, met behulp van het bamboematje. Begin aan de onderkant met rollen, bij de rand die volledig bedekt is met rijst. Rol van je af, zodat je aan het einde een stuk onbedekt Norivel hebt om hem mooi dicht te rollen. Plak eventueel vast met een druppel water.

Stap 6: de Maki snijden
Snijd de sushi nu met een ontzettend scherp mes gebruikt. Je moet er goed op letten dat je de sushi niet plat duwt met je handen, en het mes door de sushi ‘glijdt’. Wanneer je harde ingrediënten verwerkt in de vulling, is het belangrijk de sushi met een soort zagende beweging te snijden. Oefen zo weinig mogelijk druk uit met je mes. Na elke snede die je maakt, spoel je het mes schoon met water. Maki sushi snijd je in zes stukjes.

Serveer deze Maki met wasabi, gember en sojasaus.

Door gastblogger Sushi-San

logo_website_glowSushi-San
Sushi-San rolt er flink op los. Op deze website legt ze uit hoe je de bekende sushi’s moet maken, maar deelt ze ook haar bijzondere sushicreaties. Haar doel is om met laagdrempelige recepten iedereen aan het rollen te krijgen. Met makkelijke ingrediënten de mooiste dingen maken. Voor Sushi-San geldt namelijk dat presentatie minstens zo belangrijk is als smaak. Kijk voor alle mogelijke sushi-benodigdheden in hun webshop!

Wat is jouw favoriete vega-sushi? Of heb jij een ultieme sushi-tip? Of een vraag naar aanleiding van dit artikel? Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik ben altijd nieuwsgierig naar jouw ervaring!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega sushi: Maki met groene tempura-asperges
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!