Vega vleesklassieker: Pilav
Sangeeta Taluja

Vega vleesklassieker: Pilav

zaterdag 01 september 2018
Deze kleurrijke pilav is licht verteerbaar en rijk aan vele gezonde voedingstoffen. De gele kleur in dit gerecht is te danken aan de geneeskrachtige oosterse specerij kurkuma. De perfecte combinatie van wortels, rozijnen en walnoten maakt dit exotische rijstgerecht af. De pilav is tevens zowel koud als warm lekker!

Ingrediënten
Voor 4 personen
300 gram rijst (langkorrelig)
800 gram wortels
75 gram rozijnen
75 gram walnoten
sap van één citroen
4-5 el kokosolie
2-3 laurierblaadjes
1 tl kurkumapoeder
1 tl komijnzaadjes
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Wel de rozijnen 15 minuten in lauwwarm water.

  2. Was de rijst (in een ruime zeef onder stromend water).

  3. Kook ze in een rijstkoker of in een pan met afgepast water met wat zout, kurkuma en laurierblaadjes. Gebruik 450 ml water voor 300 gram rijst.

  4. Zet het vuur laag zodra de rijst begint te koken en laat staan tot al het vocht is opgenomen.

  5. Haal de laurierblaadjes eruit, voeg de walnoten, rozijnen (zonder vocht) en het citroensap toe.

  6. Schrap de wortels, spoel ze schoon en snijd ze in dunne, lange repen.

  7. Verhit de kokosolie in een pan, voeg komijn toe en bak het kort.

  8. Doe de wortelstukjes erbij en roerbak ze een paar minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  9. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de wortels zachtjes garen.

  10. Als de wortels gaar zijn, meng ze goed door de rijst en de heerlijke rijstschotel is ready to eat. Geniet ervan!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie op Facebook, Twitter of op de website. We zijn benieuwd!

1 Reacties

Lekker en makkelijk gerecht! :-)

11:58 19 januari 2024

Wat leuk om te horen Aylwin, dank!

11:58 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.