Vega vleesklassieker: ratatouille
4 (80%) 15 vote[s]

Ratatouille is van oorsprong een Frans boerengerecht. Sinds de Disney film met dezelfde naam is dit gerecht wereldberoemd geworden. Er zijn ontzettend veel variaties op ratatouille: je kunt de groenten toevoegen die jij wilt! Deze versie bevat veel groenten, die je niet lang hoeft te stoven.Voor een intensere smaak kun je het gerecht wel een paar uur van tevoren maken. De pijnboompitten in dit gerecht zijn een bron van eiwitten, mineralen en vitaminen en geven een extra bite aan deze kleurrijke groenteschotel.

Ingrediënten
Voor 4 personen
2 courgettes
2 grote zoete puntpaprika’s
2 uien
2 teentjes knoflook
1 aubergine
400 gram gepelde tomaten
tijm en rozemarijn
zout en peper naar smaak
handje pijnboompitten

Serveer dit gerecht met stokbrood, pasta of rijst.

Bereidingswijze
1. Schil en was de courgettes en aubergine en snijd ze in blokjes. Schil en hak de uien en knoflook.
2. Was de paprika’s, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine stukjes.
3. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de uien en de knoflook. Voeg de courgette- en aubergineblokjes toe en roerbak ze 5 minuten. Doe daarna de paprikastukjes erbij en giet 250 ml water erover. Laat alles 15 minuten stoven.
4. Voeg de fijngemaakte gepelde tomaten, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en laat het gerecht nog 5 minuten stoven. Zet het vuur uit en laat de ratatouille een paar uur staan voor het serveren.
5. Dien het gerecht op met stokbrood, rijst of pasta.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op Instagram, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Vega vleesklassieker: ratatouille
Article Name
Vega vleesklassieker: ratatouille
Description
Ratatouille is gezond, makkelijk en lekker. Dit vegetarische recept bevat veel groenten, die je niet lang hoeft te stoven!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!