Vandaag is het Bevrijdingsdag en de beste manier om dit te vieren is natuurlijk met appeltaart! Appeltaart saai? Zeker niet met deze vegan variant! Een heerlijke vegan appeltaart met vers geklopte (plantaardige) slagroom, klinkt dat niet als muziek in de oren? Bak erop los en veras al je vrienden en familie met dit recept om van te smullen!
Ingrediënten
voor de taart
3 grote Jonagold appels
200 g bloem
100 g Flora Plant ongezouten
60 g witte basterdsuiker
5 g zout
4 g bakpoeder
voor de slagroom
5 g suiker
100 ml plantaardige room
optioneel
sinaasappel chips & atsina cress
benodigdheden
taartvorm met doorsnede van 18 cm
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Voeg de bloem, bakpoeder, zout, witte basterdsuiker en de Flora Plant ongezouten samen in een grote kom. Meng dit vervolgens tot een gelijkmatig deeg ontstaat.
3. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter. Bekleed de taartvorm met het deeg en laat deze 3 uur in de koelkast rusten.
4. In de tussentijd kan je aan de slag met de vulling. Schil de appels en snijd deze in 12 partjes per appel.
5. Als de taart lang genoeg in de koeling heeft gestaan kan je deze eruit halen. Leg de appelpartjes in de taart en bak af in een oven van 180 °C voor 25 minuten.
6. Als de taart in de oven staat kunnen we de room maken. Voeg de suiker bij de room en klop deze op tot een luchtige massa.
7. Als de taart goed is kan je deze uit de oven halen. Laat deze eerst even afkoelen. Garneer met de geklopte room, sinaasappel chips en atsina cress.
Heb jij dit heerlijke recept gemaakt? Of een ander recept uit de reeks? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!






Owhhh dit recept van de vegan appeltaart met plantaardige room was echt niet goed joh! Veeel te zout en de bodem… neeee…sorry.
Hi Nancy, wat jammer om te horen dat de appeltaart niet goed bevallen is. Heb je het recept stap voor stap gevolgd? Laat het even weten dan nemen we deze nog eens onder de loep, bij ons was die goed gelukt namelijk!