Print Friendly, PDF & Email

Thuiszitten, saai? Helemaal niet! Zet een lekker muziekje aan, schenk jezelf een kop thee in en duik de hele middag de keuken in met heerlijke bakrecepten! Want van eten word je blij, en hoe fijn is het dat we nu wél tijd hebben voor een ouderwetse bakmiddag. Dus ga lekker de keuken in, ontdek nieuwe recepten en #staypositive! Maak bijvoorbeeld deze vegan appeltaart met plantaardige slagroom!

Een heerlijke vegan appeltaart met vers geklopte slagroom, klinkt dat niet als muziek in de oren? Bak erop los en #staypositive met dit recept om van te smullen!

Ingrediënten
Voor de taart
200 g bloem
100 g Flora Plant ongezouten
60 g witte basterdsuiker
5 g zout
4 g bakpoeder
3 grote Jonagold appels

Voor de slagroom
100 ml plantaardige room
5 g suiker

Optioneel
Sinaasappel chips & atsina cress

Benodigdheden
Taartvorm met doorsnede van 18 cm

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Voeg de bloem, bakpoeder, zout, witte basterdsuiker en de Flora Plant ongezouten samen in een grote kom. Meng dit vervolgens tot een gelijkmatig deeg ontstaat.
  3. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter. Bekleed de taartvorm met het deeg en laat deze 3 uur in de koelkast rusten.
  4. In de tussentijd kan je aan de slag met de vulling. Schil de appels en snijd deze in 12 partjes per appel.
  5. Als de taart lang genoeg in de koeling heeft gestaan kan je deze eruit halen. Leg de appelpartjes in de taart en bak af in een oven van 180 °C voor 25 minuten.
  6. Als de taart in de oven staat kunnen we de room maken. Voeg de suiker bij de room en klop deze op tot een luchtige massa.
  7. Als de taart goed is kan je deze uit de oven halen. Laat deze eerst even afkoelen. Garneer met de geklopte room, sinaasappel chips en atsina cress.

Heb jij dit #staypositive recept gemaakt? Of een ander recept uit de reeks? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan appeltaart met plantaardige slagroom
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!