Print Friendly, PDF & Email

Na al onze vega budget recepten van het afgelopen jaar, vonden wij het tijd worden voor een upgrade. Tijd voor vegan budget! Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vegan budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: broodje pulled mushroom!

Ingrediënten
Voor 4 personen
650 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, witte champignons, etc. Tip! Kijk wat er in de aanbieding is)
3 el vegan barbecuesaus (wij gebruikten het merk Bulls-eye, verkrijgbaar bij Albert Heijn)
peper en zout
4 hamburgerbroodjes
1 klein zakje gesneden rode kool, 300 g
1 komkommer

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  2. Rasp de paddenstoelen met een vork tot sliertjes of snijd ze in dunne reepjes. Verdeel de paddenstoelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20 minuten.
  3. Haal de bakplaat uit de oven, laat de oven aan staan, en schep de champignons over in een zeef. Druk aan met een lepel om zoveel mogelijk vocht te verwijderen.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg de champignons toe. Bak 5 minuten.
  5. Snijd in de tussentijd de broodjes doormidden en leg ze met de binnenkant omlaag in de oven. Rooster 2-3 minuten.
  6. Voeg de barbecuesaus toe aan de pan en schep het paddenstoelenmengsel om. Laat enkele minuten sudderen. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  7. Haal de broodjes uit de oven en beleg ieder broodje met ongeveer 2 el pulled mushroom en een handje rode kool. Snijd een aantal plakjes komkommer en leg deze bovenop de rode kool. Dek het broodje af met de bovenste helft van het broodje.

Heb jij dit vegan budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan budget: broodje pulled mushroom
Published On
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)