Vegan budget: broodje pulled mushroom
Lauren Kreijger

Vegan budget: broodje pulled mushroom

zaterdag 16 mei 2020
Na al onze vega budget recepten van het afgelopen jaar, vonden wij het tijd worden voor een upgrade. Tijd voor vegan budget! Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vegan budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: broodje pulled mushroom!

Ingrediënten
Voor 4 personen
650 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, witte champignons, etc. Tip! Kijk wat er in de aanbieding is)
3 el vegan barbecuesaus (wij gebruikten het merk Bulls-eye, verkrijgbaar bij Albert Heijn)
peper en zout
4 hamburgerbroodjes
1 klein zakje gesneden rode kool, 300 g
1 komkommer

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC.

  2. Rasp de paddenstoelen met een vork tot sliertjes of snijd ze in dunne reepjes. Verdeel de paddenstoelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20 minuten.

  3. Haal de bakplaat uit de oven, laat de oven aan staan, en schep de champignons over in een zeef. Druk aan met een lepel om zoveel mogelijk vocht te verwijderen.

  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg de champignons toe. Bak 5 minuten.

  5. Snijd in de tussentijd de broodjes doormidden en leg ze met de binnenkant omlaag in de oven. Rooster 2-3 minuten.

  6. Voeg de barbecuesaus toe aan de pan en schep het paddenstoelenmengsel om. Laat enkele minuten sudderen. Voeg peper en zout toe naar smaak.

  7. Haal de broodjes uit de oven en beleg ieder broodje met ongeveer 2 el pulled mushroom en een handje rode kool. Snijd een aantal plakjes komkommer en leg deze bovenop de rode kool. Dek het broodje af met de bovenste helft van het broodje.


Heb jij dit vegan budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

2 Reacties

Mooi Recept maar toch weer een flinke tijd in de oven. Met het oog op energiebesparing sla ik de overtijgd over.

11:44 19 januari 2024

Hi Lisa, Bedankt voor je reactie! Fijn om te lezen dat je het een leuk recept vind. Wat betreft de oventijd, je kunt dit aanpassen als je het te lang vind! Het enige is alleen dat de champignons dan nog iets rauwer zijn. Laat maar weten of je dit hebt uitgeprobeerd. Liefs, Karlijn

11:44 19 januari 2024

Vandaag dit recept gemaakt en dit wordt absoluut een suc6 nummertje.

11:44 19 januari 2024

Hoi Renée, wat leuk om te horen :-) Fijn dat het gesmaakt heeft!

11:44 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.