Print Friendly, PDF & Email

Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vegan budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag hebben wij deze goed gevulde flatbreads met zoete aardappel en rucolapesto voor jullie!

Ingrediënten
voor 4 personen
4 vegan flatbreads
2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 rode uien, in halve ringen
2 el plantaardige fraîche
1 tl paprikapoeder
1 tl tijm
1 handje granaatappelpitjes
peper en zout
olijfolie

voor de rucolapesto
1 citroen, schil en sap
75 g rucola
10 g pijnboompitten
peper en zout
olijfolie

Tip!
Vegan flatbreads zijn heel gemakkelijk zelf te maken met bloem, plantaardige boter, plantaardige melk, zout en plantaardige olie.

Bereidingswijze
1. Verhit één eetlepel olijfolie in een pan en voeg hier de tijm en knoflook aan toe. Zet de temperatuur laag.
2. Voeg de rode uienringen samen met de blokjes zoete aardappel, peper en zout toe aan de pan. Zet een deksel op de pan en laat ongeveer 10-15 minuten stoven.
3. Wanneer de aardappelen gaar zijn, voeg je de plantaardige fraîche en het paprikapoeder toe. Meng goed door en voeg eventueel peper en zout toe naar smaak.
4. Zet de temperatuur laag en ga aan de slag met de rucolapesto. Doe de rucola samen met een hand pijnboompitten, de schil en het sap van een citroen, zout en peper in een blender. Voeg olijfolie toe totdat de pesto glad is.
5. Rooster de flatbreads kort in een broodrooster of verwarm ze kort in de oven en vul ze met het zoete aardappelmengsel, wat rucolapesto en granaatappelpitjes!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan budget: flatbread met zoete aardappel en rucolapesto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time