Print Friendly, PDF & Email

Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vegan budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag hebben wij deze goed gevulde flatbreads met zoete aardappel en rucolapesto voor jullie!

Ingrediënten
Voor 4 personen
2 zoete aardappelen
2 teentjes knoflook
1 tl tijm
2 rode uien
2 el Violife creamy original (of AH haverfraîche)
1 tl paprikapoeder
peper en zout
75 g rucola
10 g pijnboompitten
1 citroen, schil en sap
olijfolie
4 vegan flatbreads
1 handje granaatappelpitjes

Tip!
Vegan flatbreads zijn heel gemakkelijk zelf te maken met bloem, plantaardige boter, plantaardige melk, zout en plantaardige olie.

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Pel en snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit één eetlepel olijfolie in een pan en voeg hier de tijm en knoflook aan toe. Zet het vuur laag.
  4. Snijd in de tussentijd de rode ui in fijne halve ringen. Voeg deze samen met de blokjes zoete aardappel, peper en zout toe aan de pan.
  5. Zet een deksel op de pan en laat ongeveer 10-15 minuten stoven.
  6. Wanneer de aardappel gaar is, voeg je de Violife creamy original en het paprikapoeder toe. Meng goed. Voeg eventueel peper en zout toe naar smaak.
  7. Zet het vuur laag en ga aan de slag met de rucolapesto! Doe de rucola samen met een hand pijnboompitten, de schil en het sap van een citroen, zout en peper in een blender. Voeg olijfolie toe totdat de pesto glad is.
  8. Rooster de flatbreads kort in een broodrooster of verwarm ze kort in de oven en vul ze met het zoete aardappelmengsel, wat rucolapesto en granaatappelpitjes!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan budget: flatbread met zoete aardappel en rucolapesto
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!