Vegan budget: roti
Lauren Kreijger

Vegan budget: roti

zaterdag 13 juni 2020
Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vegan budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag hebben wij een vegan roti voor jullie op het menu staan!

Ingrediënten
Voor 4 personen
4 tomaten
200 g rode linzen
½ blokje groentebouillon
2 tl garam masala
2 tl komijnpoeder
1 tl chilivlokken
peper en zout naar smaak
250 g vastkokende krieltjes
300 g sperziebonen
4 rotivellen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Halveer de krieltjes in de lengte. Beleg een ovenrooster met een bakpapiertje en verspreid hier de krieltjes over. Zet voor 20-30 minuten in de oven.

  3. Snijd de tomaten in blokjes. Doe deze samen met de linzen, het groentebouillonblokje en de overige kruiden in een steelpannetje. Voeg zo veel water toe dat de ingrediënten onder water staan. Zet het steelpannetje op het vuur en laat 20-30 minuten op een middelhoog vuur pruttelen. Voeg water toe om uitdroging te voorkomen.

  4. Kook in de tussentijd de sperziebonen volgens de instructies op de verpakking. Laat ze hierna uitlekken.

  5. Voeg de krieltjes en de sperziebonen toe aan het pannetje met linzen.

  6. Verwarm de rotivellen in de oven.

  7. Verdeel de linzencurry over vier bordjes en serveer met een rotivel.


Heb jij dit vegan budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

2 Reacties

Heb je ooit roti gemaakt met kerrie masala? dit smaakt compleet anders dan garam masala en is het specerijen mix dat gebruikt wordt voor surinaamse roti. Je kan het vinden in tokos en sommige supermarkten, maar die van de super smaken niet zo vind ik persoonlijk. De rotivellen zijn van de tokos ook velemalen beter van smaak en zachter van structuur omdat die van de supermarkt meer op droge tortillas lijkt. Ik ben zelf vega met een surinaamse achtergrond en eet dus niet de gebruikelijke kip en ei erbij. Het 'geheim' voor de smaak van roti is naast de kerrie masala ook een maggie blokje, maar daar zit jammergenoeg palmolie in dus vermijd ik dit liever en probeer de smaak op een andere manier te versterken door bijvoorbeeld sojasaus er bij te doen voor de umami die er van nature in zit.

11:43 19 januari 2024

Hoi Cynthia, wat een goede tip! Dankjewel :-) Klinkt alsof wij snel op zoek moeten naar kerrie masala in de toko in de buurt. De rotivellen van de toko zijn ook absoluut de lekkerste!! Bedankt voor het delen van je geheimen, daar gaan wij zeker wat mee doen!

11:43 19 januari 2024

Erg lekker voor herhaling vatbaar

11:43 19 januari 2024

Hoi Marieke, wat leuk om te horen dat de roti in de smaak is gevallen!

11:43 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.