Print Friendly, PDF & Email

Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vegan budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag hebben wij een vegan roti voor jullie op het menu staan!

Ingrediënten
Voor 4 personen
4 tomaten
200 g rode linzen
½ blokje groentebouillon
2 tl garam masala
2 tl komijnpoeder
1 tl chilivlokken
peper en zout naar smaak
250 g vastkokende krieltjes
300 g sperziebonen
4 rotivellen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Halveer de krieltjes in de lengte. Beleg een ovenrooster met een bakpapiertje en verspreid hier de krieltjes over. Zet voor 20-30 minuten in de oven.
  3. Snijd de tomaten in blokjes. Doe deze samen met de linzen, het groentebouillonblokje en de overige kruiden in een steelpannetje. Voeg zo veel water toe dat de ingrediënten onder water staan. Zet het steelpannetje op het vuur en laat 20-30 minuten op een middelhoog vuur pruttelen. Voeg water toe om uitdroging te voorkomen.
  4. Kook in de tussentijd de sperziebonen volgens de instructies op de verpakking. Laat ze hierna uitlekken.
  5. Voeg de krieltjes en de sperziebonen toe aan het pannetje met linzen.
  6. Verwarm de rotivellen in de oven.
  7. Verdeel de linzencurry over vier bordjes en serveer met een rotivel.

Heb jij dit vegan budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan budget: roti
Published On
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!