Tijd voor vegan budget recept! Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vegan budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: zoete aardappel stoofpot met zwarte bonen en pindakaas!
Ingrediënten
voor 4-5 personen
4 tomaten
2-4 lente-uitjes
2 sjalotjes
1 blik zwarte bonen
½ groentebouillonblokje
600 g zoete aardappelen
60 g amandelen
600 ml water
3 el olijfolie
2 el tomatenpuree
2 el pindakaas
1-2 el ras el hanout
Bereidingswijze
1. Snijd de uiteinden van de zoete aardappelen eraf. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1,5 cm. Doe de blokjes in een grote kom.
2. Snijd de sjalotjes fijn. Lek de zwarte bonen uit in een vergiet en voeg zowel de bonen als de sjalotjes toe aan de kom met zoete aardappel blokjes. Voeg de ras el hanout en 2 el olijfolie toe en meng.
3. Verhit 1 el olijfolie in een grote pan.
4. Snijd de tomaten in kleine blokjes en de lente-uitjes in dunne ringetjes. Doe beide ingrediënten in een bakje/kommetje en zet aan de kant.
5. Voeg het zoete aardappelmengsel toe aan de pan. Zet een deksel op de pan en laat 5 minuten stoven. Voeg eventueel een scheutje water toe om verbranding te voorkomen.
6. Vermaal in de tussentijd de amandelen in een blender tot meel.
7. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en voeg de tomatenpuree, het water en de helft van de tomatenblokjes toe. Zet de deksel weer op de pan en breng aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen.
8. Zet hierna het vuur lager. Voeg de pindakaas en het amandelmeel toe aan de pan en meng met de andere ingrediënten. Laat 2 minuutjes op het lage vuur staan.
9. Schep de stoof op 4 bordjes en maak af met wat tomatenblokjes en lente-uitjes. Eet smakelijk!
Tip!
Wil je extra budget gaan? Gebruik dan in plaats van amandelen, 60 g tarwebloem.
Heb jij dit vegan budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
voor 4-5 personen
4 tomaten
2-4 lente-uitjes
2 sjalotjes
1 blik zwarte bonen
½ groentebouillonblokje
600 g zoete aardappelen
60 g amandelen
600 ml water
3 el olijfolie
2 el tomatenpuree
2 el pindakaas
1-2 el ras el hanout
Bereidingswijze
1. Snijd de uiteinden van de zoete aardappelen eraf. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1,5 cm. Doe de blokjes in een grote kom.
2. Snijd de sjalotjes fijn. Lek de zwarte bonen uit in een vergiet en voeg zowel de bonen als de sjalotjes toe aan de kom met zoete aardappel blokjes. Voeg de ras el hanout en 2 el olijfolie toe en meng.
3. Verhit 1 el olijfolie in een grote pan.
4. Snijd de tomaten in kleine blokjes en de lente-uitjes in dunne ringetjes. Doe beide ingrediënten in een bakje/kommetje en zet aan de kant.
5. Voeg het zoete aardappelmengsel toe aan de pan. Zet een deksel op de pan en laat 5 minuten stoven. Voeg eventueel een scheutje water toe om verbranding te voorkomen.
6. Vermaal in de tussentijd de amandelen in een blender tot meel.
7. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en voeg de tomatenpuree, het water en de helft van de tomatenblokjes toe. Zet de deksel weer op de pan en breng aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen.
8. Zet hierna het vuur lager. Voeg de pindakaas en het amandelmeel toe aan de pan en meng met de andere ingrediënten. Laat 2 minuutjes op het lage vuur staan.
9. Schep de stoof op 4 bordjes en maak af met wat tomatenblokjes en lente-uitjes. Eet smakelijk!
Tip!
Wil je extra budget gaan? Gebruik dan in plaats van amandelen, 60 g tarwebloem.
Heb jij dit vegan budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
6 Reacties
Ik vond de stoofpotje erg nat, het leek wel soep. Wat heb ik niet goed gedaan, het recept gewoon gevolgd. Minder water denk ik.
11:46 19 januari 2024Beste Simon, De volgende keer inderdaad iets minder water gebruiken als dat de voorkeur heeft. Verder denk ik dat je het recept gewoon goed gevolgd hebt! Ik hoop dat het nog vaker in de smaak valt. Liefs, Bibian
11:46 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een heerlijk, vullend gerecht. Ik ga dit zeker nog eens maken.
11:46 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Jummie, dit was echt heel lekker!
11:46 19 januari 2024Hi! Wat leuk om te horen! Daar zijn we blij mee:) Liefs, Jitske
11:46 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Het was heerlijk, al heb ik wel een heel bouillonblokje gebruikt i.p.v. een halve. Verder heb ik een blikje gepelde tomaten gebruikt i.p.v. verse. Ik ga dit vaker maken.
11:46 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.