Print Friendly, PDF & Email

Er zijn momenten in ons dagelijkse leven dat we de koelkast opentrekken en ontdekken dat die oude zak met spinazie nu toch wel echt aan zijn einde begint te raken. Normaal gooi je het misschien weg, maar Milou van der Will heeft voor haar nieuwste kookboek ‘Vegan Comfort‘ een recept ontwikkeld om dit soort groenten te redden van de ondergang. Wij mogen vandaag het recept, koelkastrescue in sichuansaus, met jullie delen! Benieuwd geworden? Lees hier verder.

Ingrediënten
voor 2 personen
2 teentjes knoflook, gepeld
1 (rode) ui, fijngesneden
800 g zielige groenten (bijv. 1 puntpaprika, wat spruitjes, restje boerenkool, half blik zwarte bonen, wat oesterzwammen)
4 el Chinese rijstwijn
4 el sojasaus
2 el zwarte rijstazijn
2 el ahornsiroop
1 el chilivlokken
1 el olie
2 tl water
1 tl sichuan peperkorrels
1 tl maïzena

Bereidingswijze
1. Rooster de sichuan peperkorrels en de chilivlokken in een droge koekenpan tot de geuren vrijkomen. Stamp ze fijn in een vijzel. Voeg de knoflook toe en een snuf zout. Wrijf fijn tot een pasta.
2. Schraap de pasta uit de vijzel en doe in een kom. Voeg de rijstwijn, sojasaus, de azijn en de ahornsiroop toe. Mix met een garde.
3. Verwarm de saus in een steelpannetje. Maak een papje van de maïzena en het water. Voeg toe aan de saus en blijf roeren tot de saus wat indikt. Haal van het vuur, dek af tot gebruik.
4. Verhit een wok met olie. Fruit de ui, met een snuf zout, aan. Voeg de groenten toe, op volgorde van baktijd. Wok ze mee tot ze beetgaar zijn.
5. Voeg ongeveer de helft van de saus toe. Hussel flink, zodat alle groenten bedekt zijn met een laagje saus. Haal van het vuur en serveer direct, bijvoorbeeld met rijstnoedels.

Ben jij benieuwd geworden naar ‘Vegan Comfort’? Of heb jij dit recept al geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Vegan Comfort
Milou van der Will
€30,95 | Good Cook
ISBN 9 789461 432612

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Koelkastrescue in sichuansaus
Published On