Print Friendly, PDF & Email

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue. Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: gepofte zoete aardappel met tofu en pecannoten!

Zo kan het ook
Volgens de laatste voedselconsumptiepeiling, halen wij als Nederlanders 61% van onze eiwitten uit dierlijke producten en 39% uit plantaardige producten. Als we de krant openslaan, leren wij dat het herstel van deze balans naar minimaal 50/50 in ons menu cruciaal is voor een gezonde en duurzame toekomst voor mens en klimaat. Wij als Hippe Vegetariërs dragen hier gelukkig al dagelijks ons steentje aan bij! Maar, ondanks dat we de goede kant op gaan, verschuift deze balans niet snel genoeg! De Green Protein Alliance heeft als doel gesteld de eiwitbalans in Nederland te herstellen naar 50% plantaardige eiwitten in 2025. Middels de #zokanhetook campagne proberen zij Nederland te inspireren om vaker te kiezen voor plantaardige eiwitten. Wij delen de komende tijd op Vegan Monday plantaardige BBQ recepten van het platform zokanhetook.nu om plantaardig de zomer door te komen!

Gepofte zoete aardappel met tofu en pecannoten

Ingrediënten
Voor 4 personen
4 zoete aardappels
400 gram biologische tofu
2 el witte miso
1 el tahin
1 el citroensap
1 el olijfolie
1/4 tl zout

Voor de gekarameliseerde pecannoten
190 gram pecannoten
4 tl agavesiroop
4 tl olijfolie
snufje zout

Bereidingswijze

  1. Pers het vocht uit de tofu door het in een theedoek te wikkelen en er wat zwaars op te zetten.
  2. Voeg de tofu met de overige ingrediënten toe aan een keukenmachine en pureer tot een egale massa.
  3. Vorm het tofumengsel tot een staaf en wikkel deze in plasticfolie. Leg het minstens een uur in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 175°C. Wanneer de tofu stijver is geworden, verwijder je de plastic folie en bak je deze voor 20 minuten in de oven. Draai halverwege om.
  5. Prik wat gaatjes in de zoete aardappels en wikkel ze in aluminiumfolie. Pof de zoete aardappels tussen de kolen tot ze zacht aanvoelen. De tijd hangt af van de grootte van de zoete aardappel.
  6. Maak ondertussen de gekarameliseerde pecannoten door de olijfolie met de agavesiroop te verhitten in een koekenpan. Voeg de pecannoten en een snufje zout toe en bak vijf minuten. Laat goed afkoelen.
  7. Snijd de gepofte zoete aardappel open, kruimel er wat van de gebakken tofu “geitenkaas” overheen en serveer met de gekarameliseerde pecannoten. Smakelijk!

Plantaardig barbecueën met gepofte zoete aardappels met tofu en pecannoten, zo kan het ook! Op zoek naar nog meer plantaardige recepten of producten? Kijk dan op zokanhetook.nu voor meer inspiratie.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gepofte zoete aardappel met tofu en pecannoten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!