Print Friendly, PDF & Email

De zomer is hier en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecueën in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen dit jaar uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: gepofte zoete aardappel met tofu en pecannoten!

Ingrediënten
Voor 4 personen
4 zoete aardappels
400 gram biologische tofu
2 el witte miso
1 el tahin
1 el citroensap
1 el olijfolie
1/4 tl zout

Voor de gekarameliseerde pecannoten
190 gram pecannoten
4 tl agavesiroop
4 tl olijfolie
snufje zout

Bereidingswijze
1. Pers het vocht uit de tofu door het in een theedoek te wikkelen en er wat zwaars op te zetten.
2. Voeg de tofu met de overige ingrediënten toe aan een keukenmachine en pureer tot een egale massa.
3. Vorm het tofumengsel tot een staaf en wikkel deze in plasticfolie. Leg het minstens een uur in de koelkast.
4. Verwarm de oven voor op 175°C. Wanneer de tofu stijver is geworden, verwijder je de plastic folie en bak je deze voor 20 minuten in de oven. Draai halverwege om.
5. Prik wat gaatjes in de zoete aardappels en wikkel ze in aluminiumfolie. Pof de zoete aardappels tussen de kolen tot ze zacht aanvoelen. De tijd hangt af van de grootte van de zoete aardappel.
6. Maak ondertussen de gekarameliseerde pecannoten door de olijfolie met de agavesiroop te verhitten in een koekenpan. Voeg de pecannoten en een snufje zout toe en bak vijf minuten. Laat goed afkoelen.
7. Snijd de gepofte zoete aardappel open, kruimel er wat van de gebakken tofu “geitenkaas” overheen en serveer met de gekarameliseerde pecannoten. Eet smakelijk!

Plantaardig barbecueën met gepofte zoete aardappels met tofu en pecannoten, zo kan het ook! Op zoek naar nog meer plantaardige recepten of producten? Kijk dan op zokanhetook.nu voor meer inspiratie.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Gepofte zoete aardappel met tofu en pecannoten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)