Print Friendly, PDF & Email

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue. Wij delen heerlijke barbecuerecepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: Hollandse koolsalade met zeekraal!

Zo kan het ook
Volgens de laatste voedselconsumptiepeiling, halen wij als Nederlanders 61% van onze eiwitten uit dierlijke producten en 39% uit plantaardige producten. Als we de krant openslaan, leren wij dat het herstel van deze balans naar minimaal 50/50 in ons menu cruciaal is voor een gezonde en duurzame toekomst voor mens en klimaat. Wij als Hippe Vegetariërs dragen hier gelukkig al dagelijks ons steentje aan bij! Maar, ondanks dat we de goede kant op gaan, verschuift deze balans niet snel genoeg! De Green Protein Alliance heeft als doel gesteld de eiwitbalans in Nederland te herstellen naar 50% plantaardige eiwitten in 2025. Middels de #zokanhetook campagne proberen zij Nederland te inspireren om vaker te kiezen voor plantaardige eiwitten. Wij delen de komende tijd op Vegan Monday plantaardige BBQ recepten van het platform zokanhetook.nu om plantaardig de zomer door te komen!

Hollandse koolsalade met zeekraal

Ingrediënten
voor 4 personen
1 kleine spitskool, fijngesneden
100 gram zeekraal
1 wortel, geraspt
2 stengels bosui, in ringen
1 appel, in blokjes
30 gram rozijnen
50 gram walnoten, geroosterd
3 el plantaardige mayonaise
3 el citroensap
peper en zout

Bereidingswijze

  1. Stoom de zeekraal voor ongeveer drie minuten.
  2. Meng de mayonaise met het citroensap in een grote kom. Voeg de overige ingrediënten toe en schep om.
  3. Het is het lekkerste als je de koolsalade even laat staan, zodat alle smaken kunnen worden opgenomen. Smakelijk!

Plantaardig barbecueën met een Hollandse koolsalade, zo kan het ook! Op zoek naar nog meer plantaardige recepten of producten? Kijk dan op zokanhetook.nu voor meer inspiratie.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Hollandse koolsalade met zeekraal
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!