Print Friendly, PDF & Email
4/5 - (1 stemmen)

We kunnen weer massaal gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin, want het is zomer! Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Dit jaar wordt het jaar van de vegetarische barbecue. Wij delen heerlijke barbecuerecepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: Hollandse koolsalade met zeekraal!

Hollandse koolsalade met zeekraal

Ingrediënten
voor 4 personen
1 kleine spitskool, fijngesneden
100 g zeekraal
1 wortel, geraspt
2 stengels bosui, in ringen
1 appel, in blokjes
30 gram rozijnen
50 gram walnoten, geroosterd
3 el plantaardige mayonaise
3 el citroensap
peper en zout

Bereidingswijze
1. Stoom de zeekraal voor ongeveer drie minuten.
2. Meng de mayonaise met het citroensap in een grote kom. Voeg de overige ingrediënten toe en schep om.
3. Het is het lekkerste als je de koolsalade even laat staan, zodat alle smaken kunnen worden opgenomen. Smakelijk!

Plantaardig barbecueën met een Hollandse koolsalade, zo kan het ook! Op zoek naar nog meer plantaardige recepten of producten? Kijk dan op zokanhetook.nu voor meer inspiratie.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Hollandse koolsalade met zeekraal
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)