Print Friendly, PDF & Email

We merken aan onszelf dat we steeds vaker voor een geheel plantaardige maaltijd kiezen. Daar willen we jou ook graag bij helpen! Niet alleen aan vlees, maar ook aan eieren en zuivel kleeft natuurlijk dierenleed. Bovendien is het niet bepaald milieuvriendelijk. We zullen niet altijd helemaal zonder dierlijke producten eten, maar we willen wel laten zien dat het kan! Vandaag delen we het recept voor Marokkaanse groentepakketjes uit de oven.

Dit recept komt uit het boek Vegan 100 van Gaz Oakley. Hij is bekend van zijn Instagram account @avantgardevegan, waar hij de lekkerste, mooiste en stoerste veganistische recepten deelt. Vegan gerechten van een stoere vent, we like! Dit groentepakketje bereid je in bakpapier en aluminiumfolie. Hierdoor stomen en roosteren de groenten, kunnen de smaken niet ontsnappen en ontstaat er een heerlijke saus! Met de ras el hanout, Gaz’ favoriete kruidenmix, krijg je een heerlijk Marokkaanse smaak!

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 kleine flespompoen (met schil)
2 rode uien
1 rode paprika
2 courgettes
1 aubergine
200 g cherrytomaten
8 teentjes knoflook
4 takjes verse tijm
2 takjes verse rozemarijn
2 el ras el hanout
een snufje zeezout en peper
3 el extra vergine
olijfolie (optioneel)

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 180 C. Leg 4 grote stukken aluminiumfolie en bakpapier klaar.
2. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ongeveer 2 cm. Voeg de pompoen toe aan een grote mengkom.
3. Pel de uien en snijd in 8 stukken. Snijd de paprika, de courgette en de aubergine in even grote blokjes en voeg allemaal toe aan de kom.
4. Verwijder de takjes van de cherrytomaten en voeg de cherrytomaten met de knoflook (die je niet hoeft te pellen), de tijm en de rozemarijn toe aan de kom. Bestrooi met de ras el hanout, zout en peper en meng alles met je handen door elkaar.
5. Verdeel het groentemengsel in vier porties en zorg ervoor dat de verschillende groenten goed verdeeld zijn. Schep een portie groenten in het midden van een stuk bakpapier en besprenkel eventueel met wat olie. Breng de hoeken van het bakpapier naar elkaar toe en draai dicht, zodat je een zakje krijgt. Til het pakketje op een stuk aluminiumfolie en wikkel goed in. Herhaal het proces met de rest van de groenten, tot je 4 pakketjes hebt.
6. Leg deze op een bakplaat en bak 35 minuten in de oven.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Vegan 100
Gaz Oakley
Uitgeverij: Good Cook B.V.
€25,95

Summary
Marokkaans groentepakketje uit de oven
Article Name
Marokkaans groentepakketje uit de oven
Description
Dit vegan groentepakketje bereid je in bakpapier en aluminiumfolie. Hierdoor kunnen de smaken niet ontspannen en ontstaat er een heerlijke saus!
Author