We merken aan onszelf dat we steeds vaker voor een geheel plantaardige maaltijd kiezen. Daar willen we jou ook graag bij helpen! Niet alleen aan vlees, maar ook aan eieren en zuivel kleeft natuurlijk dierenleed. Bovendien is het niet bepaald milieuvriendelijk. We zullen niet altijd helemaal zonder dierlijke producten eten, maar we willen wel laten zien dat het kan! Vandaag delen we het recept voor Patate al Cocco.

Dit recept komt uit het boek Vegano Cucino Italiano. Een prachtig kijk- en kookboek van Alberto Musacchio en Malu Simöes met ruim 80 veganistische recepten die binnen 30 minuten op tafel staan. Patate al Cocco zijn kokosaardappels uit Sri Lanka, of elke andere plek in de tropen waar palmbonen en aardappelen groeien. De kokos past ontzettend goed bij de consistentie van de aardappels, wat een zeer smakelijke gerecht oplevert. Vandaag mogen wij het recept delen!

Ingrediënten
Voor 4 personen
450 g aardappels
1 ½ el extra vergine olijfolie
½ middelgrote ui, grof gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
½ tl garam masala
½ el kerriepoeder
125 ml kokosmelk
1 el bieslook, gehakt
zout
zwarte peper
paar druppels citroensap

Bereidingswijze
1. Schil de aardappels, snijd ze in blokjes van 1,5 cm en stoom ze al dente gaar.
2. Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie in een grote pan op matig vuur tot de ui glazig is. Voeg de specerijen toe, meng alles goed, doe de aardappels erbij en bak ze 1 minuut. Schenk de kokosmelk erbij, meng alles goed, sprenkel er een paar druppels citroensap bij en bestrooi het geheel met een beetje zout, peper en de gehakte bieslook. Serveer het gerecht met een salade van kerstomaatjes met balsamicoazijn of een frisse groene salade.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Vegano Cucino Italiano gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Vegano Cucino Italiano
Alberto Musacchio & Malu Simões
ISBN: 9789045219530
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
Prijs: €19,99

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Patate al Cocco
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!