Print Friendly, PDF & Email

We merken aan onszelf dat we steeds vaker voor een geheel plantaardige maaltijd kiezen. Daar willen we jou ook graag bij helpen! Niet alleen aan vlees, maar ook aan eieren en zuivel kleeft natuurlijk dierenleed. Bovendien is het niet bepaald milieuvriendelijk. We zullen niet altijd helemaal zonder dierlijke producten eten, maar we willen wel laten zien dat het kan! Vandaag delen we het recept voor een rauwe salade van wortelgroenten met maanzaaddressing & hazelnoten.

Dit recept komt uit het boek Vegan 100 van Gaz Oakley. Hij is bekend van zijn Instagram account @avantgardevegan, waar hij de lekkerste, mooiste en stoerste veganistische recepten deelt. Vegan gerechten van een stoere vent, we like! Deze rauwe salade heeft intense smaken en de dressing haalt de van nature zoete smaak van rauwe wortelgroenten naar boven. Neem verschillende soorten biet (gele, rode en chioggia, met een rood-wit gestreepte binnenkant) om deze salade nog kleurrijker te maken!!

Ingrediënten
Voor 4 personen
3 gemengde bieten
1 kleine knolselderij
2 wortels
1 zoete appel
4 radijsjes
2 lente-uitjes
4 el granaatappelpitjes
3 el ongebrande hazelnoten, gehakt
2 el verse dragon, gehakt

Voor de dressing
1 el maanzaad
4 el appelciderazijn
2 el agavesiroop
2 el vers sinaasappelsap
een snufje zeezout en peper

Bereidingswijze
1. Schil de bieten, snijd met behulp van een mandoline op de dunste stand in plakjes en voeg toe aan een grote mengkom. Als je geen mandoline hebt, snijd de bieten dan met een dunschiller in lange linten. Schil de knolselderij en snijd met een dunschiller in lange linten. Doe hetzelfde met de wortels en voeg beide toe aan de biet in de kom.

2. Snijd de appel, de radijsjes en de lente-uitjes met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes en voeg met de granaatappelpitjes toe aan de kom.

3. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom. Schenk de dressing over de groenten, meng goed en zet minimaal 15 minuten in de koelkast. Het zuur in de dressing maakt de groenten zachter en de smaken intenser. Garneer met de gehakte hazelnoten en de dragon.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Vegan 100
Gaz Oakley
Uitgeverij: Good Cook B.V.
€25,95

Summary
Rauwe salade van wortelgroenten
Article Name
Rauwe salade van wortelgroenten
Description
Vegan koken is goed voor dier en milieu, maar kan ook uitdagend zijn! Deze vegan salade van wortelgroenten met maanzaaddressing en hazelnoten is super!
Author