Print Friendly, PDF & Email

Vegan party is het nieuwe kookboek van Gaz Oakley. In dit boek deelt hij fantastische veganistische alternatieven voor de traditionele feestgerechten die we allemaal kennen. Vandaag leert hij ons hoe we veganistische zalm en roomkaas maken. Duik de keuken in en ga aan de slag met deze hapjes van gerookte ‘zalm’!

Ingrediënten
Voor 6 personen
20 minuten bereidingstijd
440 ml groentebouillon
1 el misopasta
3 el gerookte paprikapoeder
1 groot vel nori
2 el ahornsiroop
2 el gerookt zeezout (of gewoon zeezout)
sap van 1 citroen
5 grote winterwortels, geschild

Voor de ‘roomkaas’
125 g rauwe cashewnoten
2 el citroensap
1 snufje zeezout en witte peper
1 el edelgist
110 ml gefilterd water

Extra
6 sneetjes geroosterd roggebrood (of glutenvrij brood)
in stukjes gesneden plakjes citroen
3 el kappertjes
1 handje verse dille

Bereidingswijze

  1. Breng alle ingrediënten voor de ‘zalm’ behalve de winterwortels in een middelgrote pan aan de kook. Zet het vuur laag en laat het mengsel 10 minuten trekken.
  2. Schil ondertussen met een dunschiller lange linten van de winterwortels. Leg ze in een grote hittebestendige kom.
  3. Schenk de hete bouillon door een zeef rechtstreeks over de wortellinten. Hierdoor zullen ze een klein beetje gaar worden. Wacht tot alles is afgekoeld en dek de kom af met plasticfolie of verdeel het mengsel over gesteriliseerde potten. Zet het minstens een dag (tot maximaal zeven dagen) in de koelkast. De bouillon dient als marinade.
  4. Week de cashewnoten 15 minuten in kokend water. Giet het water af en doe de noten met de overige ‘roomkaas’-ingrediënten in een blender. Maal alles op de intervalstand glad en gebruik de room meteen of bewaar hem 3-4 dagen in de koelkast.
  5. Serveren: besmeer de stukjes geroosterd brood royaal met de ‘roomkaas’, leg de uitgelekte gerookte ‘zalm’ erop en verdeel de citroen, kappertjes en dille erover.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Vegan party gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Vegan party
Gaz Oakly
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 9789045217444
Prijs: €19.99

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan party: hapjes van gerookte ‘zalm’
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!