Print Friendly, PDF & Email

Poké bowls zijn lekker, fris, gezond en ontzettend Instagrambaar. Poké (spreek uit als po-kee) is een traditioneel gerecht uit Hawaii. Het is een gezonde, frisse, kleurrijke bowl, bestaande uit rauwe vis, groente, rijst/rijstnoedels en een soja- en/of sesamdressing. Gelukkig zijn er ook hele lekkere varianten die ook vega of vegan zijn! Chantal van Feelgoodbyfood deelt met ons haar favoriete recept!

Vegan poké bowl met rijstnoedels en tempeh
Deze poké bowl is vegan, simpelweg door de vis te vervangen voor tempeh. Je kunt in plaats van tempeh ook tofu gebruiken. Ik denk zelfs dat gebakken tofu er nog beter bij past, maar aan jou wat je lekkerder vindt! Rijstnoedels (verstopt onder de groente en tempeh) kun je ook vervangen voor bruine rijst. Verder gebruikte ik typische poké bowl ingrediënten als sojabonen, radijs, komkommer, avocado en rijstnoedels. Houd je van zeewier? Dan is dit ook heel lekker en gezond om toe te voegen.

Ingedriënten
Voor twee bowls
50 gram rijstnoedels
100 gram tempeh of tofu
1 avocado
halve komkommer
100 gram edamame
6 radijsjes
handje verse koriander of peterselie
handje kiemen
2 el sesamzaadjes
Marinade tempeh of tofu
scheutje olijfolie
scheutje tamari
snuf gember
Dressing
2 eetlepels tamari
1 el sesamolie
verse gember
sap van een halve limoen

Bereidingswijze
Snijd de tofu of tempeh in reepjes en maak een marinade van de olijfolie, tamari en gember. Marineer de tempeh/tofu minstens 20 minuten. Kook de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel ze af met koud water. Snijd met een juliennesnijder de komkommer in repen, snijd de radijsjes en avocado in plakjes. Verdeel de rijstnoedels over twee kommen. Verdeel hier vervolgens de slierten komkommer, sojabonen, radijs en avocado over. Schep hier de tempeh/tofu bovenop. Maak de bowls af met de toppings; kiemen, sesamzaadjes en verse kruiden. Hak de gember heel fijn. Maak een dressing van de tamari, sesamolie, sap van een halve limoen en de gember. Besprenkel over je poké bowl.

Heb jij deze poké bowl gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Vegan poké bowl met rijstnoedels en tempeh
Article Name
Vegan poké bowl met rijstnoedels en tempeh
Description
Poké bowls zijn lekker, fris, gezond en ontzettend Instagrambaar. Er zijn hele lekkere varianten die ook vega of vegan zijn. Het recept vind je hier!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!