Print Friendly, PDF & Email

Van begin februari tot eind juni zijn ze volop verkrijgbaar: asperges uit Nederland. Vandaag zetten wij deze lekkere en gezonde groente in het zonnetje met een heerlijk quiche recept!

Ingrediënten
Voor 1 quiche
7-8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
350 g groene asperges
1 blok tofu, 375 g
½ tl tijm
½ tl knoflookpoeder
¾ tl uienpoeder
¼  tl zout
¼ tl peper
1 el tarwebloem
12 el sojamelk, ongezoet
3 norivellen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat enkele minuten ontdooien.
  3. Vet in de tussentijd een springvorm in met wat olijfolie.
  4. Snijd 2 cm van de uiteinden van de asperges en snijd ze doormidden. Spoel ze onder de kraan schoon. Breng een laag water aan de kook en laat hierin de asperges 3-5 minuten op een wat lager vuur koken. Giet de asperges hierna af.
  5. Maak de vulling van de quiche: laat de tofu uitlekken en wikkel hem in een theedoek. Pers zoveel mogelijk vocht uit de tofu. Doe de tofu samen met de kruiden, tarwebloem, sojamelk en verkruimelde norivellen in een blender. Vermaal tot een gladde massa.
  6. Doe het tofumengsel in een kom en schep hier de asperges doorheen.
  7. Beleg de springvorm met het bladerdeeg en giet hier de vulling in.
  8. Schuif de springvorm voor 40 minuten in de oven.

Ben jij aan de slag gegaan met dit recept? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan quiche met asperges en nori
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!