Vega shoarmarol met zelfgemaakte knoflooksaus en auberginespread
4 (80%) 1 vote

Vandaag staat er een vega shoarmarol met zelfgemaakte knoflooksaus en auberginespread op het menu. Een guilty pleasure, maar dan met een vegetarische twist! Je kunt met wraps eindeloos variëren. Vul je wrap met je favoriete ingrediënten en je hebt snel een gezonde maaltijd op tafel. Lekker en gezond met veel groenten: vega shoarmarol met zelfgemaakte knoflooksaus en auberginespread!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
4 wraps
175 g vegetarische shoarma
150 g rode kool, fijngesneden
150 g wortel, geraspt
1 rode ui, gehalveerd en in plakjes
½ tl chilivlokken
4 el cranberries
½ komkommer, in dunne plakjes

Voor de knoflooksaus
40 ml yoghurt
3 knoflookteentjes, geperst
10 g bieslook, fijngesneden
5 g peterselie, fijngesneden
½ citroen, het sap
zout en peper

Voor de auberginespread
2 aubergine, gehalveerd
2 tl sojasaus
2 tl tahin
zout en peper

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Plaats de aubergine, op smaak gebracht met zout en peper op de plaat. Rooster de aubergine 30 minuten in de oven tot deze zwart geblakerd en zacht van binnen is. Wanneer de aubergine is afgekoeld, schraap je met behulp van een lepel het vruchtvlees uit de aubergine en plaats je deze in de keukenmachine samen met de sojasaus en tahin. Blend tot een egale spread. Zet apart tot later gebruik.
  2. Meng voor de knoflooksaus alle ingrediënten door elkaar en zet apart in de koeling tot later gebruik.
  3. Verhit de olie in een ruime pan. Fruit hierin de rode ui ongeveer drie minuten tot deze glazig is. Voeg de rode kool en wortel toe en roerbak 3 minuten mee. Voeg tenslotte de vegetarische shoarma en chilivlokken toe en bak het geheel nog 2 minuten mee op middelhoog vuur.
  4. Verdeel de wraps over de borden en besmeer een wrap met een vierde van de auberginespread. Verdeel een vierde van het rode kool-wortel-shoarmamengsel over de wraps. Verdeel vervolgens een vierde van de komkommer over de wrap. Garneer tot slot met een eetlepel cranberries. Vouw de boven- en onderkant van de wrap naar binnen en rol de hele wrap van links naar rechts op met de vulling in het midden. Snijd de wraps doormidden en serveer met de knoflooksaus.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega shoarmarol met zelfgemaakte knoflooksaus en auberginespread
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!