Vegetarische barbecue: Mexicaanse mixed grill van paddenstoelen
5 (100%) 2 vote[s]

Nu het zonnetje volop schijnt eet ik het liefste alle avonden buiten. Heerlijk met vrienden of familie uitgebreid tafelen in de tuin of gewoon de barbecue mee naar het park. Vaak wordt er bij barbecue gedacht aan veel vlees en vette sauzen. Maar met barbecueën kan je zo veel meer kanten op. In het boek Vegetarische BBQ vind je 125 originele gerechten voor barbecue en gril. Eén van die originele gerechten is deze mixed grill van paddenstoelen.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 500 gram gemengde paddenstoelen (zoals shiitakes, morieljes, oesterzwammen, cantharellen enzovoort)
  • 3 el. extra vergine olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • Grof zout en zwarte peper
  • 2 vleestomaten: gegrild, zaadjes verwijderd en in blokjes
  • 1 middelgrote ui: in vieren, gegrild en in blokjes
  • 2 jalapeño-pepers: gegrild, in ringetjes en zaadjes verwijderd (of laat ze erin voor een pikanter resultaat)
  • 2 el. fijngehakte koriander, plus kleine takjes als garnering
  • 2 el. limoensap, plus dunne schijfjes limoen als garnering
  • 10-12 bamboespiesjes: 1 uur geweekt in koud water en dan uitgelekt
  • 100 gr houtsnippers (bij voorkeur eiken)

Hoe maak je de barbecuespiesjes?

  1. Maak de barbecue gereed voor direct grillen en verwarm voor tot heet. Als u een gasbarbecue gebruikt, doe de houtsnippers dan in de rooklade of een rookkussen en verhit tot u rook ziet.
  2. Veeg de paddenstoelen schoon met een vochtig stuk keukenpapier. Snijd de onderkant van de steeltjes af en snijd grote exemplaren in tweeën of in vieren, zodat alle stukken ongeveer even groot zijn. Als u een houtskoolbarbecue gebruikt, gooi de houtsnippers dan op de kooltjes.
  3. Prik de paddenstoelen aan een spies. Bestrijk één kant van de paddenstoelen met olie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de paddenstoelen 3-5 minuten per kant; bestrijk ze voor en na het keren met olie. Na in totaal 6-10 minuten zijn de paddenstoelen bruin en zacht.
  4. Haal de gegrilde paddenstoelen van de spiesjes en schep ze in een grote kom. Roer de tomaat, ui, jalapeño pepers, gehakte koriander en limoensap erdoor. Voeg zout en peper toe naar smaak. Garneer met de schijfjes limoen en takjes koriander en dien meteen op.

Heb jij dit BBQ recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische barbecue: Mexicaanse mixed grill van paddenstoelen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!