Print Friendly, PDF & Email

Salades zijn de ultieme uitkomst als je snel iets op tafel wilt zetten, en je maakt hiermee ook nog eens een gezonde keuze! Met het warme weer heb je niet altijd zin in een zware, vullende maaltijd. Een salade kan je helemaal naar eigen smaak en voorkeur samenstellen, lekker licht en easy! Om jullie inspiratie te geven voor zomerse gerechten, delen wij vandaag een heerlijk voedzaam recept voor een vega caesar salade.

Ingrediënten
Voor 4 personen
4 kleine of 1 grote romaine sla
1 komkommer
2 meergranenbroodjes (om croutons van te maken)
4 eieren
200 g kikkererwten
80 g snippers Parmezaanse kaas
2 el olijfolie

Voor de dressing
sap van 1 citroen
1 el extra vergine olijfolie
1 teen knoflook (fijngehakt)
2 tl mosterd
2 el mayonaise
2 el crème fraîche
peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren 7 à 8 minuten in een steelpannetje. Snijd de broodjes in blokjes, in gewenste grootte voor de croutons. Verhit een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en bak de blokjes knapperig tot croutons. Schud de pan regelmatig om verbranding te voorkomen.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en snijd de komkommer in halve maantjes.
  3. Voor de dressing meng je het citroensap, de olijfolie, geperste knoflook, mosterd, mayonaise, crème fraîche en peper en zout.
  4. Pel de eieren en snijd deze in kwartjes.
  5. Scheur de salade in stukken en verdeel deze over 4 borden of doe in een grote kom. Verdeel daarna de komkommer, kikkererwten en de eieren over de sla.
  6. Verdeel als laatste de croutons, Parmezaanse kaas en de dressing over de salade.

Heb jij deze caesar salade gemaakt? Laat het ons weten via een reactie op de website of via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische caesar salade met kikkererwten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 5 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!