Een verwarmende en voedzame curry voor koude dagen waar zelfs vleesetende familie of visite blij van wordt! De sperziebonen, tomaatjes en kikkererwten zorgen voor de voldoende groente en samen met de rijst voor een goed voedende maaltijd. De curry is gemaakt van de currypasta van onoff spices!, de enige Nederlandse importeur van biologische Thaise producten. Helemaal fijn dus!
Wat heb je nodig voor de curry?
400 g sperziebonen
300 g jasmijnrijst
250 g cherrytomaten
1 ui
1 teen knoflook
1 zakje gele curry
400 ml kokosmelk
200 g kikkererwten uit blik
2 takjes koriander
zout en peper
Hoe maak je de curry?
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de topjes van de sperziebonen en halveer ze. Halveer de cherrytomaten. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in wat olie. Voeg het zakje curry toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk daarna de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Voeg de boontjes toe en laat deze in circa 10 minuten gaar sudderen. Voeg de laatste 3 minuten de cherrytomaten en kikkererwten toe. Garneer de curry met wat koriander en serveer met de rijst.
TIP! Ben je geïnteresseerd in het Keto dieet? Misschien is het Keto Revolutie all-in-one pakket wel iets voor jou!
Heb jij de vegetarische curry met kikkererwten gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!






ook zonder zout en pepper heerlijk, top gerecht
Super lekker, ik heb er nog zoete aardappel en courgette aan toegevoegd. Mn eerste echte vega gerecht i.p.v. vleesvervangers te gebruiken. Na het zien van de docu What the Health wil ik echt vega gaan eten, hopelijk lukt dat want het is niet iets dat je zomaar even doet. Deze site helpt alvast met kook inspiratie, dank je wel!
Hoi Ellen, wat leuk om te horen dat je zo enthousiast bent geworden na het kijken van de docu en inspiratie vindt in onze recepten! Veel vegetarisch kookplezier 🙂
Wat bedoelen jullie met zakje curry? Is dat poeder? Of currypasta van bijv patak?
Hoi Diana, je kan het beste een zakje met currypasta gebruiken voor dit recept!
Lekker recept.
Ik heb er wel aan zitten sleutelen
Jasmijn rijst had ik niet. dit heb ik vervangen door ‘rijst met linzen van Bio+’
Gele curry ik vervangen door een halve rode peper.
Koriander blaadjes door koriander poeder.
Omdat ik alleen ben en een grote eter ben
300 gram sperziebonen
blikje kokosmelk 270ml
half blikje kikkererwten (heel 400gr -240gr uitlekgewicht bij Jumbo biologisch)
De rest van de erwten verwerk ik in een hummus
Hoi Freerk,
Klinkt als een prima variatie! Wij doen het ook wel hoor, werken met wat er in de keuken aanwezig is, soms ook prima om de restjes mee op te maken natuurlijk.
Groetjes!
Hi, voor hoeveel personen is dit?
Voor circa 2 a 3 personen 🙂
Als je currypasta uit een potje gaat gebruiken ben je af.
Niet helemaal mee eens! Ik maak zelf mijn currypasta en doe dat vervolgens in een potje… Ben ik ook af? 😉