Print Friendly, PDF & Email

Een verwarmende en voedzame curry voor koude dagen waar zelfs vleesetende familie of visite blij van wordt! De sperziebonen, tomaatjes en kikkererwten zorgen voor de voldoende groente en samen met de rijst voor een goed voedende maaltijd. De curry is gemaakt van de currypasta van onoff spices!, de enige Nederlandse importeur van biologische Thaise producten. Helemaal fijn dus!

Wat heb je nodig voor de curry?
400 g sperziebonen
300 g jasmijnrijst
250 g cherrytomaten
1 ui
1 teen knoflook
1 zakje gele curry
400 ml kokosmelk
200 g kikkererwten uit blik
2 takjes koriander
zout en peper

Hoe maak je de curry?
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de topjes van de sperziebonen en halveer ze. Halveer de cherrytomaten. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in wat olie. Voeg het zakje curry toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk daarna de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Voeg de boontjes toe en laat deze in circa 10 minuten gaar sudderen. Voeg de laatste 3 minuten de cherrytomaten en kikkererwten toe. Garneer de curry met wat koriander en serveer met de rijst.

TIP! Ben je geïnteresseerd in het Keto dieet? Misschien is het Keto Revolutie all-in-one pakket wel iets voor jou!

Heb jij de vegetarische curry met kikkererwten gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische gele curry met kikkererwten
Published On
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 76 Review(s)