Print Friendly, PDF & Email

De stroganoff komt van oorsprong uit de Russische keuken. Het is een pittige saus die traditioneel bij vlees gegeten wordt. Samen met Quorn maakte ik er deze moderne vegetarische variatie op! Supersnel klaar, gezond en voedzaam.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
300 gram Quorn filet reepjes
1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
1 ui, gepeld en fijngesneden
200 gram passata (tomatenpuree)
2 eetlepels geconcentreerde tomatenpasta
1 eetlepel mosterd
250 milliliter zure room of magere kwark
200 gram (volkoren) rijst
olijfolie, zout en peper

Hoe maak je deze vegetarische stroganoff?
1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, zet af en laat staan met de deksel op de pan terwijl de saus afmaakt.
2. Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem en roerbak hierin de reepjes Quorn filet tot ze een beetje kleuren.
3. Voeg de uien, de paprika en de rode peper toe en roerbak tot de ui glazig wordt.
4. Voeg de tomatenpuree, de tomatenpasta en de mosterd toe, roer alles goed door en laat op zacht vuur 10 minuten pruttelen.
5. Voeg de zure room of kwark toe, roer door, proef en breng op smaak met zout en peper.
6. Vind je de saus te dik? Voeg dan desgewenst wat groentebouillon of heet water toe.
7. Serveer in diepe borden of kommetjes met een flinke schep rijst.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische stroganoff met quorn filet reepjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)