Vegetarische Tom Kha soep
4 (80%) 2 votes

Tom Kha soep is de vegetarische variant van de originele Tom Kha Kai met kip. Het komt uit Thailand, en Tom in het Thais betekent dan ook soep en Kha kokosmelk. De citroengras, gember en rode peper geven de soep pit en smaak. Door de kokosmelk is de soep een beetje romig, maar toch licht en fris. Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons haar recept!

Ingrediënten
Voor 2 kommen
500 ml groentebouillon
400 ml kokosmelk
1 ui
1 stukje verse gember
2 stengels citroengras
2 teentjes knoflook
half rood pepertje
3 lente uitjes
1 bakje kastanjechampignons (250 gram)
sap van halve limoen
1 tl sojasaus
2 limoenblaadjes (verkrijgbaar bij de toko)
optioneel: halve courgette
peper en zout

Bereidingswijze
Snipper de ui, snijd de lente-ui in ringen en hak de knoflook, gember en rode peper fijn. Verwijder de buitenste laag van de stengels citroengras en snijd ook deze in ringen.Verhit een soeppan met olie en fruit de ui, knoflook, gember, peper, lente ui en citroengras twee minuten aan. Snijd ondertussen de champignons in plakken en de courgette (wanneer je deze ook gebruikt) in kleine blokjes. Voeg de groenten toe en bak vijf minuten mee.Voeg de de bouillon, kokosmelk, sojasaus, de limoenblaadjes en het sap van de limoen toe en laat de soep 10 minuutjes op laag vuur verwarmen. Haal de limoenblaadjes uit de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Vegetarische Tom Kha soep
Article Name
Vegetarische Tom Kha soep
Description
Tom Kha soep is de vegetarische variant van de originele Tom Kha Kai met kip. De citroengras, gember en rode peper geven de soep pit en smaak!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!