VEGGIE in 20 minuten: asperge salade met parelcouscous
Isabel Boerdam

VEGGIE in 20 minuten: asperge salade met parelcouscous

maandag 09 april 2018

NIEUWS! De Hippe Vegetariër is een nieuw VEGGIE YouTube kanaal gestart! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. De eerste VEGGIE in 20 minuten is vandaag online gekomen! Vandaag asperges in de hoofdrol, omdat ik samen met Van Eigen Bodem Nederland wil inspireren om méér groenten te eten. Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE! Wat heb je nodig? Voor 2 personen



  • 100 gram parelcouscous

  • 500 gram witte asperges

  • 100 gram diepvries doperwten, ontdooid

  • 75 gram veldsla

  • 100 gram milde yoghurt

  • 15 gram dille

  • 1 limoen

  • 1 snufje zout

  • 40 gram pijnboompitten


https://youtu.be/LOPJpBQPndA Hoe maak je dit in 20 minuten?



  1. Kook de parelcouscous 10-12 minuten, volgens de instructies op de verpakking.

  2. Schil de witte asperges met een dunschiller en snij het kontje eraf. Let op: je mag ze echt flink schillen!

  3. Kook de witte asperges 2 minuten in kokend water, zet daarna het vuur uit en laat nog 10 minuten staan met deksel op de pan. Giet daarna af en snij een deel van de asperges in drieën.

  4. Hak de dille fijn en meng de fijngehakte dille met de yoghurt. Pers de limoen uit en voeg het sap toe. Mix tot een dressing en breng op smaak met een snufje zout.

  5. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn.

  6. Beleg de borden met een bedje veldsla en sprenkel daar de helft van de dressing over. Verdeel de asperges over de salade (een paar hele en een paar stukjes), verdeel de doperwten en parelcouscous erover en de rest van de dressing. Maak af met geroosterde pijnboompitten.


PS. Meer weten over asperges? Kijk dan op Van Eigen Bodem. Daar vind je informatie en heerlijke recepten met ons eigen witte goud. Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

2 Reacties

Het was heel lekker en was een plaatje op het bord. Helaas staat bij de beschrijving van het opmaken van het bord, de parelcouscous niet genoemd. Halverwege kwam ik erachter dat die nog in het pannetje zat 🙈

23:16 31 maart 2024

Hi Annemarie, oeps! Dat is niet zo handig inderdaad. We hebben het aangepast :). Liefs, Saar

16:10 04 april 2024

Pffffff, dit ziet er ONWIJS lekker uit! Kan écht niet wachten tot ik de eerste bussel asperges gekocht heb en met dit recept aan de slag te kunnen :)

12:01 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.