Print Friendly, PDF & Email

Heb je het al gehoord? De Hippe Vegetariër is een nieuw VEGGIE YouTube kanaal gestart! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. Vandaag oerknol in de hoofdrol, omdat ik samen met Van Eigen Bodem Nederland wil inspireren om méér groenten te eten. Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE!

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
1 oerknol
4 el olijfolie
3 takjes tijm
250 g cherrytomaatjes
2 el pijnboompitten
150 g gorgonzola, in stukjes
zout en peper naar smaak

Hoe maak je deze oerknol steaks?
1. Schil de oerknol en snijd in plakken van 1,5 centimeter dik.
2. Leg de oerknolplakken op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, tijm, zout en peper naar smaak.
3. Rooster de oerknol in de oven op 200 graden Celsius in circa 30 minuten bruin en gaar.
4. Leg de laatste 10 minuten de tomaatjes tussen de oerknol.
5. Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
6. Leg de oerknol steaks op 4 borden. Verdeel de tomaatjes en de gorgonzola erover. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met wat extra vierge olijfolie.

Eetsmakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Geroosterde oerknol steak
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
11stargraygraygraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!