VEGGIE IN 20 MINUTEN: Gevulde tomaat met couscous en spinazie
Romy Kok

VEGGIE IN 20 MINUTEN: Gevulde tomaat met couscous en spinazie

zondag 02 december 2018
Heb je het al gehoord? De Hippe Vegetariër is een nieuw VEGGIE YouTube kanaal gestart! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. Vandaag tomaat in de hoofdrol, omdat ik samen met Van Eigen Bodem Nederland wil inspireren om méér groenten te eten. Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE!

https://www.youtube.com/watch?v=bAqjRw3j6pw&feature=youtu.be

Wat heb je nodig?
Voor 2 gevulde tomaten
2 tomaten
50 g couscous
100 ml groentebouillon
100 g spinazie
25 g amandelen
25 g rozijnen
chilipoeder, zout en peper naar smaak
optioneel: 25 g zongedroogde tomaten (julienne)

Hoe maak je deze gevulde tomaat?
1. Snijd de bovenkant van de tomaten af en hol ze voorzichtig uit zodat je ze later kunt vullen. Snijd het vruchtvlees dat je eruit haalt in kleine blokjes.
2. Doe de couscous in een kommetje. Giet de groentebouillon over de couscous en laat 5 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.
3. Roerbak de spinazie in een koekenpan tot hij slinkt.
4. Hak ondertussen de amandelen fijn.
5. Voeg de couscous, tomatenblokjes, amandelen en rozijnen toe aan de spinazie en roerbak kort. Voeg je zongedroogde tomaten toe? Doe die er dan nu ook bij.
6. Breng alles op smaak met chilipoeder, zout en peper naar smaak.
7. Vul de tomaten met de couscous en verwarm 10 minuten in de oven op 200 graden Celsius.

Eetsmakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.