Print Friendly, PDF & Email
4.2/5 - (5 stemmen)

Een hele frisse en eenvoudige salade geserveerd als een kunstig torentje. Minder is meer geldt helemaal voor dit gerecht. Ideaal als voorgerecht met een groep vrienden, want vooraf te bereiden en makkelijk te maken, of voor jezelf als lunch of als licht hoofdgerecht. Want wat is leuker dan groente in een torentje!

Wat heb je nodig?
Voor de salade:
2 grote handen gemengde sla naar wens
3 rode bieten (gekookt)
2 avocado’s
2 wortels
½ komkommer
½ rode ui
bakje cherrytomaatjes
1 handvol koriander

Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 citroen, geperst
zout en peper

Voor de garnituur:
Plakje pittige zachte geitenkaas
Handvol pijnboompitten


Extra:
Als maaltijdsalade: stukje oerbrood
Als hoofdgerecht: bruine rijst

Hoe maak je deze veggie tower?
Schil de bieten en rasp ze samen met de wortels met een grove rasp of met behulp van een keukenmachine. Schil de avocado’s en de komkommer en snij ze klein samen met de cherrytomaatjes. Schil de ui en snij deze zo fijn mogelijk, evenals de koriander. Maak nu de dressing: meng de eetlepels olijfolie met de balsamicoazijn en het citroensap en breng op smaak met peper en zout. Doe de sla, de bieten, de avocado, de wortel, de komkommer, de ui, de cherrytomaatjes en de koriander in een kom samen met de dressing en mix alles goed door elkaar. Gebruik eventueel je handen zodat alles echt goed gemengd is. Laat even staan terwijl je de pijnboompitten goudbruin roostert in een koekenpan. Pak nu een middelgroot koffiekopje en een bord, schep het kopje vol met salade, leg het bord er bovenop en keer het geheel in één beweging om: je veggie tower staat! Leg bovenop ieder torentje een plakje pittige geitenkaas en bestrooi met pijnboompitten. Je bent klaar om te serveren.

Bieteninspiratie
Dit was het laatste rode bietrecept van deze week. Wat zijn de mogelijkheden oneindig hè? En mijn inspiratie is nog lang niet op! Bietenrisotto, bietentaartje, bietensalade met grapefruit en sugarsnaps uit de Happi Food en natuurlijk oneindige bietjuices… Hopelijk heb ik jou ook kunnen inspireren met dit onderzoekje naar deze reinigende ronde rode. Biet is the best!

Bron: Green Kitchen Stories, absolute Foodporn.

Summary
recipe image
Recipe Name
Veggie tower met rode bieten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)