Print Friendly, PDF & Email

Het idee van venkelkoekjes lijkt in eerst oogopslag misschien niet zo speciaal, totdat je ze maakt en proeft. Het koekje is namelijk verassend lekker! Het zoete van venkelzaad samen met de smaak van de bruine suiker en het citroensap geeft een heuse smaakexplosie! Als je met één koekje begint kan je niet meer stoppen! Ook zo benieuwd naar dit recept uit ‘Sweet table‘? Wij delen het vandaag met jou zodat jij ook schaamteloos kunt genieten van deze verrukkelijke venkelkoekjes!

Ingrediënten 
voor 70 koekjes
1 ei
375 g bloem
250 g boter
125 g bruine suiker
50 g venkelzaad
7 g citroensap
zout

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Klop de boter los met de suiker. Roer het ei en het citroensap erdoor en voeg dan de bloem en het zout toe. Kneed tot je een stevig deeg hebt.
3. Wikkel het deeg in de plasticfolie en laat het even rusten in de koelkast.
4. Rol het deeg uit en steek er koekjes uit, bestrooi ze met het venkelzaad. Leg ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in het midden van de oven totdat goudbruin is geworden.

Heb jij dit recept voor deze venkelkoekjes geprobeerd? Of is er een ander recept uit ‘Sweet table’ dat wij echt moeten proberen? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Venkelkoekjes
Published On