Dit gerecht verdient een schoonheidsprijs! En daarnaast ben ik altijd dol op creaties die een bekende naam een nieuwe betekenis geven. Want wie denkt er nog aan rundercarpaccio als je deze vijgenvariatie hebt gezien? Een smaakvol plaatje op een bord.

Wat heb je nodig?
Voor de carpaccio:
zakje rucola
2 verse vijgen

Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 grote eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel honing
beetje citroensap

Voor de garnering:
handje gekruimelde zachte geitenkaas
handje amandelschaafsel

Hoe maak je deze vijgencarpaccio?
Maak eerst de dressing: meng de eetlepels olijfolie met de balsamicoazijn, de honing en het citroensap en mix twee derde van deze dressing door de rucola. Leg de rucola op een plat bord. Ontdoe de verse vijgen van hun steeltje en snij in zo dun mogelijke plakjes, verdeel deze over de rucola en besprenkel met de rest van de dressing. Doe het amandelschaafsel in een koekenpan en bak tot het schaafsel goud kleurt. Bestrooi de carpaccio met het amandelschaafsel en de gekruimelde zachte geitenkaas. Ideaal als voorgerecht of in combinatie met wat oerbrood als maaltijdsalade.

Bron: Chantal Soeters, inspirerende foodie en yogi.

Summary
recipe image
Recipe Name
/vegetarische-recepten/groene-vijgensmoothie/
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!