Visvrije tonijn pizza met zwarte olijven en cheddar
Daniëlle van Kampen

Visvrije tonijn pizza met zwarte olijven en cheddar

maandag 02 mei 2022
Het is vandaag de Dag van det Tonijn! Op deze dag wordt echt aandacht geschonken aan deze super populaire vis, waardoor er overbevissing is ontstaan. Sinds een paar jaar zijn er verschillende plantaardige varianten van tonijn op de markt waarmee deze vissoort makkelijk kan worden vervangen. Joepie! Zo kunnen wij op deze Dag van de Tonijn deze heerlijke visvrije pizza maken. Maak jij hem vandaag ook?


Ingrediënten
voor 4 personen
1 pizzabodem met tomatensaus
1 blik (135 g) Seasogood visvrije tonijn olijfolie
½ rode ui, in dunne ringen
100 g geraspte cheddar kaas
2 el zwarte olijven, in plakjes
1 el kappertjes, uitgelekt

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 ᵒC.
2. Beleg de pizza. Verdeel de rode uienringen en visvrije tonijn over de pizza’s, gevolgd door de cheddar, olijven, en kappertjes. Leg de pizza op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 8-10 minuten in de oven totdat deze goudbruin kleurt en knapperig is geworden.
3. Haal de pizza uit de oven, laat kort afkoelen voordat je deze aansnijdt.
4. Snijd de pizza in punten en serveer direct.

Ben jij de keuken ingedoken om dit recept te maken? Laat het ons weten in een reactie op het blog of op Facebook. Of tag ons op Instagram met een foto van jouw eindresultaat via @dehippevegetatier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd! 

Fotocredits: Seasogood
Receptcredits:
Seasogood 


 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.